2011. december 02.

Nem lett magyar győztes az Eurobesten

Pedig négy magyar munka is a döntőbe jutott. Az abszolút győztes Németország.

Pedig négy magyar munka is a döntőbe jutott. Az abszolút győztes Németország.

Lisszabonban, 1300 fő részvételével rendezték meg az idei Eurobest reklámfesztivált, melynek abszolút győztesei a németek lettek, akik 103 díjat vihettek haza az összesen kiosztott 398 közül. Őket Franciaország (52) és Svédország (41) követte a képzeletbeli dobogón.

Magyar díjazott idán nem volt, bár négy döntősünk szerepelt a versenyben: az Ogilvy print kategóriában a Modern Alarm Break-In, film kategóriában pedig a Forum Banknak készített Surprise című munkájával; a Laboratory Ideas média kategóriában az IKEA megbízásából készített E-Folder set kampányával; míg a DDB film kategóriában az Amnesty Internationalnek készített Slow download kampánnyal.

A szakmai zsűri véleménye alapján az ÉV Hálózata a DDB, míg az Év Ügynöksége a Marcel Paris, az Év Interaktív Ügynöksége a Tribal DDB Amsterdam, az Év Hirdetője pedig a Kandia Dulce lett. A Eurobest Young Creatives verseny első helyezettjének járó díjat egy olasz páros, Giovanni Greco és Enrico Pasquino, a BCube reklámügynökség munkatársai vehették át.