2013. augusztus 26.

Nemcsak repkedne a Sólyom

A légitársaság mögött álló cégcsoport a sport és a kultúra területén is megállapodásokat tervez.

A légitársaság mögött álló cégcsoport a sport és a kultúra területén is megállapodásokat tervez.

Új magyar prémium márkát kíván bevezetni a Sólyom-cégcsoport - számol be az MTI. Ez tehát azt jelenti, hogy a légitársaság mögött álló csoport a sport, a kultúra területére is belépne együttműködések révén. Sőt, az élelmiszerforgalmazásba már be is szálltak.

Lucsik János, a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. (Sólyom holding) ügyvezető igazgatója kiemelte: a vállalat egyik feladata az új magyar légitársaság zavartalan és üzemszerű működésének biztosítása, emellett az új magyar védjegy, a Sólyom magyarországi bevezetése is a célkitűzésük.

A Sólyom holding májusban jött létre, kizárólagos tulajdonosai Vágó József, Hurtyák Róbert és Lucsik János. A holdingnak jelenleg 16 vállalata van, köztük a Sólyom Hungarian Airways Kft. A cégcsoport 2017 végére 2000-2500 munkavállalót szeretne foglalkoztatni Magyarországon - mondta el Lucsik János.

Hozzátette: a Sólyom attól lesz új magyar prémium brand, hogy magyar termékeket fog forgalmazni, elsősorban magyar beszállítókkal dolgozik, magyar munkahelyeket teremt és az országban fizet adót.

A cég meghirdette minősített beszállítói adatbázisát. Tudomásuk szerint ez az első olyan minősített adatbázis a világon, amelyet egy légitársaság hozott létre annak érdekében, hogy biztosítsa a lehetőséget mindazon mikro, kis- és közepes vállalkozások számára, amelyek beszállítói szeretnének lenni - mondta az ügyvezető igazgató.

A Sólyom holding már stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Naturalle termékeket forgalmazó Sales One Kft.-vel, és hétfőtől az üzletekbe kerülnek a Naturalle Sólyom logóval ellátott termékei. Emellett a Sólyom holding üzletrészt vásárolt a Sales One Kft.-ben.

Kenyeres Sándor, a Sales One Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: fél év alatt 4 millió terméket értékesítettek, és forgalmuk megközelítette az egymilliárd forintot. A cég jelenleg finomlisztet, napraforgó olajat és lekvárt forgalmaz,  de nemsokára energiaitaluk is a piacra kerül, és még az idén további termékek bevezetését tervezik - írja az MTI.