2014. július 23.

Nemzetközi PR-díj a K&H-nak

A bank a mesedoktorok programért kapta az elismerést.

A bank a mesedoktorok programért kapta az elismerést.

A 80 országban jelenlévő Nemzetközi PR Szövetség (IPRA) 2014-es Golden World Award versenyén egyedüli magyarként nyert díjat a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programja. A pályázatra összesen 415 nevezés érkezett, az egészségügyi kategóriában 9 program került rövidlistára, amelyek közül a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programot díjazták.

A K&H 2013 augusztusában indította el a programot, melynek célja, hogy hozzájáruljon a beteg gyerekek lelki, s azon keresztül testi gyógyulásához. A program keretében meseolvasó önkéntesek járják az ország kórházainak gyermekosztályait, vagy küldenek be online mesevideókat.

A program 2013-as megvalósításában a cég partnere a Well PR, a Summa Artium, az Alchimedia, az OMD és a Roxer Springer & Jacobi volt.

Meseolvasás

"A mese gyógyító erejéről mindenki hallott már. A kérdés tehát mindössze az, hogy szánunk-e időt életünkből arra, hogy történetünkkel megörvendeztessünk egy beteg gyereket. Az elmúlt közel egy év során 7000 mesedoktor áldozta fel saját idejét azért, hogy személyes meseolvasással tegye boldoggá a kórházban fekvő gyermekeket. A K&H gyógyvarázs YouTube oldalára pedig már 112 mese került fel, amelyek további 13 ezer alkalommal csempésztek örömöt és derűt a beteg gyerekek kórházi napjaiba. Köszönjük önkénteseinknek!" – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. Hozzátette: 10 hónap alatt több mint 20 ezer gyerekhez jutottak el a mesedoktorok, akik jelenleg az ország 42 kórházában olvashatnak mesét a gyerekeknek, míg az online mesevideót beküldők további 30 kórházat érnek el.