2018. április 16.

Nemzetközi csúcstalálkozót tart a Wordwide Partners

A kreatív folyamatok és a technológiai fejlődés integrálása lesz a fő téma a WPI éves ügynökségi találkozóján.

A Wordwide Partners, a világ egyik legnagyobb ügynökségi hálózata - amelynek magyarországi tagja a Mediator Group - április 15. és 17. között tartja éves nemzetközi csúcstalálkozóját Miamiban. A konferencia fő témája a technológiai fejlődés marketing és kreatív folyamatokba való integrálása lesz.

Mára már teljesen elfogadott az a nézet, hogy az ügyfélélmény minősége egy márka sikerességének legfontosabb meghatározó tényezője. A Gartner piackutató cég egy korábbi előrejelzése szerint 2020-ra a vásárlói kapcsolatok mintegy 85%-a nélkülözni fog mindenféle emberi interakciót. Bár a gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy erre még néhány évet várni kell, a folyamat azonban kétségtelenül elindult és ennek támogatására kifinomult megoldásokkal kell készülni minden ügynökségnek. Ehhez azonban már nem lesz elég a kreatív ötletek kitalálása, szoros együttműködésre lesz szükség a piackutatók, kreatívok és médiaszakértők között, hogy a lehető legjobban megfeleljenek az ügyfelek egyre növekvő igényeinek.

A WPI éves találkozójának a fő témája, az „Art + Science” is kapcsolódik ehhez a trendhez, hiszen a tagügynökségek képviselői arra keresik a választ, hogy a kreatív munka, az adatok és a többi marketing feladat hogyan ötvözhető, milyen pontokon kapcsolódhatnak ezzel a fogyasztókhoz és hogy hogyan tudják személyre szabottan segíteni ügyfeleiket a marketing új korszakában.

„Az ügynökségek manapság teljesen új, feltérképeztlen területeken dolgoznak, amelyek azonban számos lehetőséget jelentenek saját szerveztük és ügyfeleik számára is” – mondta John Harris, a Worldwide Partners elnök-vezérigazgatója. „A társügynökségekkel és az iparág vezető képviselőivel való folyamatos együttműködés alapvető fontosságú ahhoz, hogy hosszú távon is sikeresek legyünk és élen járjunk az új megoldások bevezetésében is.”

A Worldwide Partners konferenciáján számos szakértő tart majd előadást olyan témákban, mint a branding, az adatok használata, média trendek, a kulturális szokások szerepe, közösségi média és kreatív megoldások. Az előadók között lesz többek között: Rhonda Bitterman and Mark Risis az IBM Watson Advertising-tól, Andrew Fischer, a Choozle alapítója és ügyvezetője, Brian Wong, a Kiip alapítója és ügyvezetője, Fernando Machado, a Burger King globális marketingvezetője, David Shing, az Oath digitális prófétája, Rebecca Swift, a Getty Images Creative Insight igazgatója, Doug Zanger, a The Drum észak-amerikai igazgatója, Rick Robinson, a Billups ügyvezetője.

A csúcstalálkozón a WPI magyar tagja, a Mediator Group is részt vesz, az ügynökséget Molnár Tivadar, az ügynökség egyik alapítója, valamint Biró László cégvezető képviselik.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.