2017. november 21.

Nemzetközi díjat nyert az OTP és a Café PR kampánya

Közép-kelet Európa egyik legjelentősebb kommunikációs versenyén, az Eventiada Awards-on különdíjat nyert a Café PR OTP Egészségpénztár számára készített „A munka nem várhat” kampánya.

Az OTP Egészségpénztár idén tavasszal indult kampánya, a 2016-ban megkezdett stratégiát folytatva, az egészségügyi öngondoskodás fontosságára hívta fel a lakosság figyelmét. Ezúttal az állami egészségügyi intézményekben tapasztalható hosszú és kiszámíthatatlan várakozási idők és a munka összeegyeztetésének kihívásaira helyezve a hangsúlyt.

A díj értékelése során a szakmai zsűri kiemelte a kampány kreativitását, illetve az újszerű megközelítést, hogy egy nem szigorú értelemben vett egészségügyi szereplő, hanem egy pénzügyi szereplő kezdi el edukálni az embereket az egészségügyi öngondoskodásra. Ezért döntöttek úgy, hogy a díj története során először a Café PR által tervezett és a Café Communications támogatásával végrehajtott kampánynak ítélik oda az IPRA Golden World Awards regionális partnerének számító díj „Best Public Awareness Project” különdíját. Ami a szervezők bejelentése alapján a 2018-ban meghirdetendő megmérettetésen már külön kategória lesz.

„A 2017-es adóváltozások valamennyi piaci szereplőt arra késztettek, hogy átgondolják üzleti stratégiájukat, kommunikációjukat. Mi, az OTP Egészségpénztárnál úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a tavaly megkezdett, Café PR-el közösen kialakított kommunikációt és a racionális érvek mellett emocionális üzenetekkel hívjuk fel a lakosság figyelmét az egészségügyi öngondoskodás fontosságára. Ezért a piacon egyedülálló innovatív szolgáltatásainkhoz méltóan egy egyedi és újnak számító kampányt indítottunk. Büszkék vagyunk rá, hogy a szakma mellett az ügyfeleink is elismerik a kampányt, hiszen alig egy éven belül 37 százélakkal növeltük a pénztárhoz érkező egyéni befizetéseket” – Mondta el Studniczky Ferenc az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

„A munka nem várhat” kampány inspirációját az OTP Egészségpénztár adatai, valamint az OTP Öngondoskodási Index eredményei adták. A kutatás rámutatott, hogy bár a lakosság az egészségügyi öngondoskodást kiemelten fontosnak tartja, mégis kevesen rendelkeznek ilyen célú megtakarítással. Ugyanakkor évről évre többen és többen költenek magán-egészségügyi kezelésekre.

Az OTP Egészségpénztár megbízásából, a kampány keretén belül készített kutatás rámutatott, hogy ennek egyik legfontosabb oka az állami egészségügyben tapasztalható várakozási idő hosszúsága és annak kiszámíthatatlansága. Olyannyira, hogy a hazai munkavállalók 75 százaléka nem tartja összeegyeztethetőnek az orvoshoz járást a munkaidejével. Sőt, évente átlagosan 1,5 nap szabadságot vesznek ki csak azért, hogy orvosi kezelésre menjenek.

A Café PR ezért helyezte a hosszú várakozás és a munka összeférhetetlenségét az integrált, több eszközt megmozgató kampány középpontjába. Többek között:

- A sajtót egy szokatlan születésnapi rendezvénnyel várták, ahol a helyszínt orvosi várónak rendezték be, majd a sajtót előzetes értesítés nélkül 20 perces várakozásra késztették, mialatt közéjük beépülve két színész fokozta a hangulatot

- A téma folyamatos fenntartása érdekében külön kutatást készítettek a várakozási idők és a munka viszonyáról, az NRC marketingkutatóval közösen

- A Café Communications-el együttműködve három vírusfilm készült, melyek kötetlenebb formában mutatja be, hogyan próbálják egyesek összeegyeztetni a munkát az orvosi várókkal

- Több kiadóval együttműködve branded content fókuszú együttműködéseket kötött az OTP Egészségpénztár, hogy az állami és magánegészségügyben tapasztalható várakozási idők folyamatosan napirenden legyenek

A 2017 májusa és októbere között futott kampány 11 ország (Oroszország, Fehéroroszország, Ukrajna, Nagy-Britannia, Lengyelország, Szlovákia, Bulgária, Horvátország, Észtország, Lettország, illetve Magyarország) 1 000 pályázója közül jutott a régió legnagyobb PR-kommunikációs versenyének számító Eventiada Awards shortlistjére, legjobb integrált kampány kategóriában.

A személyes prezentációt követően, a nemzetközi PR szövetség (IPRA) elnökét, Bart de Vries-t is soraiban tudó zsűri végül különdíjjal jutalmazta az OTP Egészségpénztár kampányát.

A kampányhoz készült videókat itt, itt és itt tekintheti meg.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.