2013. január 17.

Nemzetközi elbocsátások a Turnernél

A lépés Afrika és a Közel-Kelet mellett Európát is érinti.

A lépés Afrika és a Közel-Kelet mellett Európát is érinti.

Nemzetközi cspatának akár 30 százalékát is elbocsáthatja a Turner Broadcasting, derül ki a The Guardian beszámolójából. Gerhard Zeiler, a médiacég vezére szerint kemény, de szükséges lépésről van szó, melytől a hatékonyság és a növekedési kilátások javulását várják.

A leépítés a nemzetközi tevékenységekre fókuszál, így a 250 főt Európából, Afrikából és a Közel-Keletről fogják elküldeni. Nem csupán a munkaerő létszámának csökkentéséről van szó, a céget át is szervezik, bizonyos feladatokat pedig kiszerveznek.

Gerhard Zeiler szerint az új struktúrában a helyi menedzsmentek nagyobb döntési szabadságra, jobb elszámoltathatóságra és egyszerűsödő, tehát olcsóbbá váló folyamatokra számíthatnak.

A Turner Broadcastinghoz az érintett régiókban olyan márkák tartoznak, mint a Cartoon Network, a TNT és a Turner Classic Movies. Szintén a cégcsoporté a CNN International, amelyet azonban nem érint az átszervezés.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.