2013. január 17.

Nemzetközi elbocsátások a Turnernél

A lépés Afrika és a Közel-Kelet mellett Európát is érinti.

A lépés Afrika és a Közel-Kelet mellett Európát is érinti.

Nemzetközi cspatának akár 30 százalékát is elbocsáthatja a Turner Broadcasting, derül ki a The Guardian beszámolójából. Gerhard Zeiler, a médiacég vezére szerint kemény, de szükséges lépésről van szó, melytől a hatékonyság és a növekedési kilátások javulását várják.

A leépítés a nemzetközi tevékenységekre fókuszál, így a 250 főt Európából, Afrikából és a Közel-Keletről fogják elküldeni. Nem csupán a munkaerő létszámának csökkentéséről van szó, a céget át is szervezik, bizonyos feladatokat pedig kiszerveznek.

Gerhard Zeiler szerint az új struktúrában a helyi menedzsmentek nagyobb döntési szabadságra, jobb elszámoltathatóságra és egyszerűsödő, tehát olcsóbbá váló folyamatokra számíthatnak.

A Turner Broadcastinghoz az érintett régiókban olyan márkák tartoznak, mint a Cartoon Network, a TNT és a Turner Classic Movies. Szintén a cégcsoporté a CNN International, amelyet azonban nem érint az átszervezés.

Új név, új ügyfelek a PR-Agent Communications-nél

10 órája

Mozgalmas hónapok állnak a PR Agent Kft. munkatársainak háta mögött. A 15 éve alakult ügynökség nevet és arculatot váltott, valamint további szoláltatásokkal és ezzel együtt új ügyfelekkel bővítette tevékenységi körét.