2020. augusztus 05.

Nemzetközi pr-díjat nyert a Hulladékmentes Tisza program

A Tisza és környezete megtisztításáért indított program két kategóriában is díjat ért.

A Nemzetközi PR Szövetség (International Public Relations Association - IPRA) 2020-as Golden World Award versenyén a Coca-Cola Magyarország Hulladékmentes Tisza programjával két kategóriában (“Environmental” és “Community relations”) is díjat nyert. A szakma Oscarjának számító Golden World Award díjat 1990 óta kapják a legkiválóbb, világszinten is példaértékű programok. „Nagyon sok pályázat foglalkozott egészségügyi témákkal: egyesek a járványhelyzetre adtak válaszokat, miközben Japán a tonhalállományát igyekezett megőrizni, Magyarország pedig egy hulladékmentes világot képzelt el” – áll a PR-szövetség által kiadott közleményben.

2019 nyarán a vízügyi és civil oldallal összefogva a Coca-Cola Magyarország vállalta, hogy közös erővel megtisztítják hazánk második legnagyobb folyóját, a Tiszát. A The Coca-Cola Foundation – a Coca-Cola globális alapítványa – által 73 millió forinttal támogatott Hulladékmentes Tisza program a folyó műanyagszennyezésére és az ártéri hulladéklerakatok felszámolására fókuszál, amelyet a Coca-Cola Magyarország önkéntes napokkal is támogat.

A PET Kupával együttműködve a kétéves Hulladékmentes Tisza program fő célkitűzése, hogy ez idő alatt legalább 80 tonna hulladék kerüljön begyűjtésre és újrahasznosításra. A vállalat eddig több mint 49 tonna hulladékot gyűjtött a PET Kupával együttműködve.

A program következő önkéntes napját 2020. szeptember 18-án tartja meg partnereivel a Coca-Cola Magyarország.