2016. június 24.

Nemzetközi tendert nyert a Republic Group

Az osztrák GSK Pharma 5 országos Közép-Európai clusterre kiírt tenderén nyert a Republic Group. A kampány célja a hepatitis A és B fertőzés veszélyére való figyelemfelhívás.

Az ügynökségeknek egy integrált non-branded kampányt kellett tervezniük, amelynek célja, hogy az ügyfél által meghatározott sinus milieu szegmensek figyelmét felhívják a hepatitis A és B fertőzés kockázatára. A kampány fő üzenete, hogy a veszély Ausztriában, illetve a többi cluster országban, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Magyarországon is jelen van, nem kell messzire utazni ahhoz, hogy találkozzunk a veszélyes vírussal - közölték.

Két kreatív koncepció került shortlistre, a végleges döntés előtt a GSK egy 400 fős koncepcióteszten tesztelte őket Ausztriában. Ennek eredményeként került ki győztesen a Republic Group. Koncepciójuk arra az analógiára épít, hogy a legveszélyesebb dolgok sokszor nem elrettentőek, hanem épp ellenkezőleg: vonzóak, ellenállhatatlanok. A kreatívokon olyan tárgyak szerepelnek, amelyek nagyon vonzóak, azonban könnyen hepatitis fertőzés veszélyét hordozhatják magukban. A kampány felhívja a figyelmet arra, hogy megfelelő megelőzéssel nem kell ellenállni a jó dolgoknak.

Ausztriában áprilistól május végéig futott a kampány, amely a következő médiaeszközöket használta csatornaként: sajtóhirdetés, járműreklám, banner kampány, illetve éttermekben és egyéb szórakozóhelyeken indoor plakátok, képeslapok és tükör reklámok formájában találkozhattak az üzenettel. A kreatívok a kampányoldalra terelték az embereket, ahol további hasznos információkat tudhattak meg a vírusról és a megelőzésről, amelynek leghatékonyabb formája a védőoltás – írják.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.