2011. április 07.

Nemzetközi terjeszkedésben a Café

Az ügynökség a saját affiliate hálózat létrehozásán túl nevet is váltott, jelezendő a stratégiaváltást.

Az ügynökség a saját affiliate hálózat létrehozásán túl nevet is váltott, jelezendő a stratégiaváltást.

Café CAN néven saját affiliate hálózatot hozott létre helyi ügynökségi partnerségek révén a Café Csoport, amely így már nemcsak médiavásárlóként, hanem komplett kommunikációs szolgáltatásokkal van jelen az érintett piacokon.

A terjeszkedés Szerbia, Bulgária, Csehország, Horvátország, Montenegró, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna, Bosznia–Hercegovina és Oroszország kommunikációs piacát érinti a magyar mellett.

Café CAN országok

A cégcsoport 2004 óta jelen van külföldön is partnerségek révén: az OTP Bank és más multinacionális ügyfelek médiafeladatait menedzselte közép-európai piacokon. A Café CAN viszont érinti a többi kommunikációs területet is, ebben a hálózat tagjai megőrzik függetlenségüket, ugyanakkor átveszik a "Café-modellt".

Az ügynökségek között belső internetes hálózat is kiépült, amelyet kapcsolattartásra, csapatépítésre, tudás- és információ-megosztásra, projektmenedzsmentre használnak, másrészt technikai platformot is teremt a vállalatok között. A hálózat tagjai a Café Affiliated Network partner logó és elnevezés használatával biztosítják az egységes megjelenést a közös projektekben.

A hálózatépítés nem érinti a Fleishman-Hillard partnerséget. Ahol az amerikai cég nincs jelen, ott a Café PR saját partnereit vonta be a CAN hálózatba, amelyek a partnernek is támogatást nyújtanak. A stratégiaváltás nyomán a Café nevet is váltott. Így a jövőben a Café Csoport nevet felváltja a Café Communications elnevezés.