2012. április 18.

Netes roncstelepet nyitott az FHB Bank

A hagyományos reklámok iránt kevésbé érdeklődőket célozta meg a bank Nyereménybetét termékének kampányával.

A hagyományos reklámok iránt kevésbé érdeklődőket célozta meg a bank Nyereménybetét termékének kampányával.

A konzervatív banki szektortól szokatlan módon hirdeti Nyereménybetét termékét az FHB Bank, amely április közepén online roncstelepet nyitott. A hazai netes mémek világából ismert autókereskedőt, Csontit kérték fel, hogy népszerűsítse a terméket az online közösségekben. Az eszközválasztást a bank azzal indokolja, hogy így szeretnék megszólítani a hagyományos reklámokra nem túl nyitott célcsoportokat.

A kampány középpontjában az Autotizezerert.hu site áll, amely elsőre inkább használtautó kereskedésnek tűnik. A kommunikáció célja, hogy humorosan bemutassák, a valóságban 10 ezerért milyen autót lehetne venni, s hogy ekkora befektetéssel az FHB terméke már elérhető, ráadásul autót is kisorsolnak az ügyfelek között. Az oldal szövegezése nagyban épít a CsontiCar korábban már mémmé vált autóhirdetéseire. Ezek mellett ugyanakkor egy valós információs vonalat is létrehoztak, melyen keresztül telefonon vagy online lehet érdeklődni a részletekről.

A kampány különféle közösségi média csatornákon, így a célcsoport tagjai által gyakran  látogatott, könnyedebb hangvételű blogokon, Facebook oldalakon és hírfolyamokban zajlik. A promócióhoz további támogató elemként Facebook ASU (Ad Space Unit) és keresőmotoros PPC hirdetések társulnak. A kampány koncepciójáért és kivitelezéséért a ReVISION felel.