2019. január 10.

Netezz zölden a klímaváltozás ellen

2018-ban soron következő negyedik karbonsemleges évét zárta a Magyar Telekom Csoport.

A Magyar Telekom 2019-ben ExtraNet Zöld 1 GB adatbővítő szolgáltatásának elindításával megteszi a következő lépést arra, hogy Fenntarthatósági stratégiája mentén ügyfeleit is bekapcsolja klímavédelmi tevékenységébe. Az ExtraNet család új tagjaként, januártól már elérhető a Zöld 1 GB adatbővítő szolgáltatás, amely garantálja, hogy a felhasznált adatok továbbításához szükséges energia mennyiségével megegyező energiát a Magyar Telekom saját napelemes rendszerével termeli meg - áll közleményben.

A vállalat 2018-ban oktatási központjára telepített napelemrendszert Budapesten, amely lehetőséget adott, hogy elinduljon munkatársi körben a közösségi napelem projekt. 2019-ben a Magyar Telekom ügyfeleit is bekapcsolja a programba, valamint további napelemrendszer telepítésével Szegeden tovább növeli a vállalat a saját termelésű zöld energia mennyiségét.

Az ExtraNet Zöld 1 GB adatbővítő szolgáltatást választó ügyfelek folyamatosan nyomon követhetik az általuk támogatott napelemrendszer termelését, valamint választásukkal további napelemek telepítését ösztönzik, hiszen a Magyar Telekom a befolyó összegekből újabb napelemrendszerek telepítését tervezi.

A Magyar Telekom fenntarthatósági stratégiája mentén, önkéntes vállalás keretében törekszik évek óta energiafelhasználása és szén-dioxid kibocsátása csökkentésére. 2015-ben a hazai nagyvállalatok között elsőként, de nemzetközi szinten is elsők között vált a vállalatcsoport karbonsemlegessé, 2018-ban pedig Magyarországon úttörőként határozott meg a vállalat hosszútávú kibocsátáscsökkentési célt a Science Based Target kezdeményezésnek megfelelően.