2012. május 18.

Nevet cserélt a Direkt Marketing Szövetség

Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) néven folytatja működését a szövetség. A névváltás mellett honlapja is megújult.

A 17 éve működő szervezet ezzel a módosítással is jelezni kívánja a direkt marketing módszereinek, eszköztárának változását, az ágazat új irányait, de közben nem feledkezik meg a jól működő, klasszikus gyökereiről sem.

"A névváltást az indokolja, hogy az új technológiák egyre több és kedvezőbb lehetőséget biztosítanak az interaktivitásra, a visszacsatolás egyre több csatornán kínálkozik. Az interaktivitás nem új szó a direkt marketing területén, de a szövetség nevének kiegészítésével tesszük egyértelművé: a direktkommunikációs logikára épülő online vagy TTL megoldásokat a szakma részeként definiáljuk. A direkt marketing nagy eredménye volt egykor a szórt információk helyett a célzott, testreszabott, releváns marketingkommunikáció bevezetése. A cél nem változott, de a XXI. század digitális világában a direkt marketing térhódítása és bővülő lehetőségei egyre fontosabbá teszik az erre a közvetlen kommunikációra épülő interaktivitást, amely a márka és a fogyasztó közötti egyszerű információcserén túlmenően lehetőséget biztosít a fogyasztó igazi, hatékony bevonására" - olvasható a Benkő Lívia DIMSZ-főtitkár által jegyzett sajtóközleményben, mely arra is felhívja a figyelmet, hogy a név- és arculatfrissítés mellett a szövetség website-jának címe is megváltozik (az új cím: www.dimsz.hu), és annak tartalma meg is újul: felhasználóbarát és interaktív megoldásokat alkalmaz. Az aktuális jogszabályok, hírek mellett az egyes DM eszközök rövid leírása is megtalálható, amely az elkövetkező hetekben többek között hazai és külföldi esettanulmányokkal bővül.

A DIMSZ dinamikusan bővülő szövetség, jelenleg 45 tagja van, az idei évtől 6 új cég csatlakozott a szövetséghez. 2011-ben Contact Center tagozat alakult, idén márciusban pedig 10 taggal Mobilmarketing tagozat jött létre a specifikus szakmai programok megvalósítása érdekében.