2018. március 20.

Nevet vált a Philips Lighting

A termékek márkaneve marad a régi.

A világ egyik vezető világítástechnikai vállalata bejelentette névváltoztatási szándékát Philips Lighting-ról Signify-ra. Az új cégnév választása abból ered, hogy a fény napjainkban intelligens kommunikációs eszközzé vált, ami összeköt és tartalmat hordoz.

A társaság, a Royal Philips vállalattal kötött licensz megállapodása alapján továbbra is használni fogja a Philips márkanevet, ami az egyik legmegbízhatóbb márkanév a világon.

„Nagy örömmel tölt el minket, hogy bejelenthetjük cégünk új nevét, ami egy további mérföldkő vállalatunk átalakításának irányába.” – nyilatkozta Eric Rondolat, a Philips Lighting vezérigazgatója. „Új nevünk egyértelműen tükrözi stratégiai célkitűzéseinket és kiváló lehetőség arra, hogy egy megújult vállalati arculatot mutassunk be, amely sajátunk és tovább erősíti a 32 000 főből álló munkavállalói közösségünket. Ugyanakkor továbbra is büszkén használjuk a Philips márkanevet termékeinken.”

A Philips Lighting gyökerei 125 évre nyúlnak vissza, amikor Frederik és Gerard Philips 1891-ben, a holland Eindhoven városában megalapította a céget. Történelme során a vállalat számos világítástechnikai fejlesztéssel az iparág élén járt. Napjainkban a társaság a világ egyik vezetője a hagyományos, LED és alkalmazás-vezérelt világítástechnikai megoldásoknak és a világ egyik legnagyobb internet alapú világítási hálózatával rendelkezik.

Az új név megfelel a Royal Philips céggel megkötött licencszerződés követelményeinek, amely a társaság nevének 18 hónapon belüli módosítását írja elő abban az esetben, ha a Royal Philips többé már nem többségi tulajdonos.

Vállalatuk nevének megváltoztatási szándékát az alapszabályának módosítása érdekében, a Philips Lighting N.V. részvénytársaság a 2018. május 15-én megtartásra kerülő éves közgyűlésén terjeszti elő. A Philips Lighting N.V. tőzsdén jegyzett neve nem változik (Euronext: LIGHT).

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.