2014. február 25.

Nielsen: bővült az osztrák reklámpiac

Pozitív volt az évkezdés az osztrák reklámpiac számára: januárban 3 százalékkal nőttek a reklámkiadások a tavalyi év azonos időszakához képest.

Pozitív volt az évkezdés az osztrák reklámpiac számára: januárban 3 százalékkal nőttek a reklámkiadások a tavalyi év azonos időszakához képest.

A legnagyobb nyereséget a televíziók, valamint a napilapok és a fogyasztói magazinok könyvelhették el. A klasszikus ATL eszközök vonatkozásában a reklámcélú befektetések összesen 1,84 milliárd eurót tettek ki, ami 3 százalékos növekedést jelent, ezen belül a televízió 734 millió euróval 6,3 százalékos növekedést ért el, a teljes reklámpiacon pedig 40,2 százalékos részesedést tudhatott magáénak.

Szintén nyereséges volt a nyomtatott sajtó: a széles olvasóközönségnek szánt lapok 4,1 százalékos növekedéssel 277 millió eurót, a napilapok ennél jóval csekélyebb, mindössze 0,4 százalékos bővüléssel pedig 361 millió eurót értek el.

A mobil csatornákon való hirdetések produkálták a legmagasabb arányú növekedést mintegy 50 százalékkal, azonban az itt befektetett összeg még így is csupán 8,9 millió euró volt. Az online reklámok bővülése minimális volt, 0,8 százalékkal 201 millió euróig kúszott fel - számolt be a Horizont.net az egészében pozitív fejleményekről.

 

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Petíciót indítottak a civilek

2019. augusztus 16.

Tiszta levegőt a Duna-partokon is: radikálisan csökkentsék a hajóforgalom okozta levegő- és zajszennyezést! címmel indít kampányt a Levegő Munkacsoport és az aHang.