2012. július 30.

Nielsen: nő a globális költés

Válság ide vagy oda, a Nielsen adatai szerint 2012 első negyedében is meghaladta a globális reklámköltés az egy esztendővel korábbi szintet.

Válság ide vagy oda, a Nielsen adatai szerint 2012 első negyedében is meghaladta a globális reklámköltés az egy esztendővel korábbi szintet.

A cégek 128 milliárd amerikai dollárnak megfelelő összeget fordítottak hirdetésre az esztendő első három hónapjában, ami 3,1 százalékkal haladja meg a 2011 azonos időszakára kimutatott költést.

A legnagyobb növekedést Afrika és a vele összevontan vizsgált Közel-Kelet hozta, 23,3 százalékkal. Egyiptom, ahol tavaly a forradalom hátráltatta a reklámszakma dübörgését, 67 százalékot javított - derül ki a Nielsen adataiból.

Latin-Amerika 10, az USA és Kanada 2,1 százalékkal teljesített jobban, mint egy évvel korábban, míg Ázsia és Óceánia 1,7 százalékos bővülést produkált. Csak Európa termelt mínuszt – noha az 1,4 százalékos csökkenés válság idején nem világrengető.

Forradalom újratöltve

Médiapiac1 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.