2019. május 24.

Nincs több szőrme a Pradánál

A Prada Group bejelentette, hogy a 2020-as szezontól kezdve nem használ többet állati szőrmét a kollekciónál.

Az olasz divattervező ház, a Prada bejelentette, hogy a jövőben nem fognak állati szőrméket használni a termékeik előállításához. A szőrmetilalom a 2020-as tavaszi/nyári kollekció bemutatásával lép életbe, de a korábbi szőrmés ruhakölteményeik továbbra is elérhetőek és megvásárolhatóak maradnak.

A döntésük a több mint 40 állatvédelmi szervezetet - többek között a Magyar Szőrmeellenes Ligát és a Vegán Állatvédelem Egyesületet is - tömörítő Fur Free Alliance-szel (Szőrmementes Szövetséggel) együttműködésben született, akik az állatkínzás ellen lépnek fel világszerte. A Marquard Media Mo. Kft., mint Magyarország első „furfree” médiavállalata is örömmel üdvözölte a hírt - tudatták sajtóközleményükben.

Az elmúlt időszakban több vezető nemzetközi divatház – például a Gucci, Michael Kors, Versace, Furla, Burberry – döntött úgy, hogy felhagy a valódi szőrme használatával, ehhez a listához csatlakozott tegnapi bejelentésével a Prada is.

Konferencia a digitális edukációról a Da Vinci TV-vel

14 órája

Hogyan lehet a 21. századi gyerekek életének részévé válni pedagógusként? A Da Vinci TV digitális edukációs workshopján többek között erre a kérdésre keresik a választ január 30-án. A kezdeményezés kiemelt partnere a Telekom.