2019. május 24.

Nincs több szőrme a Pradánál

A Prada Group bejelentette, hogy a 2020-as szezontól kezdve nem használ többet állati szőrmét a kollekciónál.

Az olasz divattervező ház, a Prada bejelentette, hogy a jövőben nem fognak állati szőrméket használni a termékeik előállításához. A szőrmetilalom a 2020-as tavaszi/nyári kollekció bemutatásával lép életbe, de a korábbi szőrmés ruhakölteményeik továbbra is elérhetőek és megvásárolhatóak maradnak.

A döntésük a több mint 40 állatvédelmi szervezetet - többek között a Magyar Szőrmeellenes Ligát és a Vegán Állatvédelem Egyesületet is - tömörítő Fur Free Alliance-szel (Szőrmementes Szövetséggel) együttműködésben született, akik az állatkínzás ellen lépnek fel világszerte. A Marquard Media Mo. Kft., mint Magyarország első „furfree” médiavállalata is örömmel üdvözölte a hírt - tudatták sajtóközleményükben.

Az elmúlt időszakban több vezető nemzetközi divatház – például a Gucci, Michael Kors, Versace, Furla, Burberry – döntött úgy, hogy felhagy a valódi szőrme használatával, ehhez a listához csatlakozott tegnapi bejelentésével a Prada is.

Pénzt gyűjtöttek a MOM Park vásárlói

1 órája

Tavaly decemberben a MOM Park karácsonyi fotózást szervezett. A fotók értékesítéséből összegyűlt 850 000 forintot január 22-én adták át a Kis Lépések Alapítványnak.

Elindult az ÉletMentő applikáció

19 órája

Elindult a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat új, ÉletMentő elnevezésű applikációja, amely gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívást.