2010. május 18.

Nissan Qashqai brandingelt moziterem: ráncfelvarrás, hosszabbítás

Egy évre tervezték, de továbbra is látható a Palace Westend mozi 4-es termében a faltól-falig tartó, különleges Nissan Qashqai teremdekoráció.

Egy évre tervezték, de továbbra is látható a Palace Westend mozi 4-es termében a faltól-falig tartó, különleges Nissan Qashqai teremdekoráció – sőt, mivel ez év márciusában a Qashqai egy „faceliftingen” esett át, ezért az új kampány szellemében a mozibrandinget is frissítették.

Az eredeti tervek szerint egy évre szólt az a Magyarországon egyedülállóan nagyszabású, médiaspecifikus projekt, amelyben a Palace Westend mozi legnagyobb befogadóképességű termét kompletten a Nissan Qashqai márkakoncepciójának jegyében alakították át. A különleges kampány azonban olyan sikeresnek bizonyult, hogy a megállapodást most meghosszabították, a dekoráció egy részének megújításával párhuzamosan. A felmérések szerint a moziterem látogatói között a spontán Nissan reklámfelismerés 80%-os, a támogatott márkafelismerés 100%-os, míg a tetszési index 81%-os volt, amelyek egészen kiemelkedőnek számítanak.

Az adatok alapján a mozibranding jelentős hatással volt a márka fogyasztói megítélésére is: a látogatók 43%-a állította azt, hogy a termet látva pozitívabb véleménye alakult ki a Nissanról, 69%-uk egyedinek találta és 76%-uk tartotta jó ötletnek ezt a megjelenést.

A faltól-falig érő dekorációban a „városállóként” pozícionált Qashqai reklámjaiból ismerős „városi paintball” díszletei elevenednek meg, a padlószőnyegen útburkolati jelek mutatják az irányt, a székek a Qashqai üléseit idézik, a popcornt az 1520 literes csomagtartóból lehet „szemezgetni”.

A látogatók nemcsak a nézőtéren, hanem a mozifilmet megelőzően a vásznon is újdonságokkal találkozhatnak: a felvezető intro után (ami olyan, mintha az autó szélvédőjén kitekintve figyelnénk a várost) a nézők megnézhetik a televízióból már jól ismert reklámfilmet, illetve a forgatási munkálatokat bemutató werkfilmet. Az innovatív hirdetési forma TV-ben és moziban is történő alkalmazása szintén a Nissanhoz kapcsolható újdonság. A termet TBWA\Budapest reklámügynökség tervezte és kivitelezte.

Változik a tápszerek reklámozásának szabálya

22 órája

Február 22-től hatályba lép a speciális gyógyászati célra szánt tápszerekre vonatkozó jogszabály, amely szerint nem tartalmazhat egészségre gyakorolt állítást a reklám.