2011. augusztus 05.

Nőtt a francia reklámköltés

A Kantar Media adatai szerint a tévé kétszámjegyű növekedést produkált, de a magazinok és a rádió sem panaszkodhat.

A Kantar Media adatai szerint a tévé kétszámjegyű növekedést produkált, de a magazinok és a rádió sem panaszkodhat.

A legtöbb hagyományos médiatípus növekedést produkált a megelőző 12 hónapban - derül ki a Kantar Media franciaországi adataiból. A WARC beszámolója szerint a televíziós reklámköltés 11,2 százalékkal bővült, s így elérte a 4,3 milliárd eurót 2011 első félévében. Ezen belül a hagyományos műsorszolgáltatók 3 milliárdot tettek zsebre, ami 2,8 százalékos csökkenés, viszont a digitális csatornák 36,7 százalékos ugrással érték el az 1,3 milliárdos bevételt.

A printnek sincs oka a panaszra, mivel a magazinok 2,2 százalékos bővüléssel 1,6 milliárd eurón zártak 2011 első felében, az országos napilapok pedig 690 millió eurós reklámbevételt könyvelhettek el, ami 2 százalékos piacbővülés. A rádió 5,9 százalékos növekedést produkált, míg a mozinál 39,4 százalékos volt a növekedés. A közterület, amely a rádiónál picit kevesebb, 1,7 milliárdnyi reklámpénzt vonz, 0,8 százalékos stagnálást mutatott be.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

3 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.