2012. augusztus 23.

Nőtt az RTL-csoport bevétele

Németországban már valamennyire összeszedte magát a tévés reklámpiac, a mi régiónk azonban problémásabb.

Németországban már valamennyire összeszedte magát a tévés reklámpiac, a mi régiónk azonban problémásabb.

Éves összehasonlításban 3,3 százalékkal 2,815 milliárd euróra nőtt az RTL-csoport bevétele 2012 első félévében, jelentette be a médiacég. Ez az RTL németországi teljesítménye mellett a elsősorban FermantleMediának, illetve a kedvező árfolyamhatásoknak tudható be a jelentés szerint.

Az RTL-csoport első féléves EBITA-ja 506 millió eurót tett ki, ami 18 százaléknak felel meg. Ha csak az RTL-csoport broadcast üzletágát tekintjük, az EBITA 22,8 százalékos.
A nettó profit 274 millió eurót ért el a vizsgált időszakban.

A pozitívnak tekinthető fejlemények mögött az RTL szerint az áll, hogy a német televíziós reklámpiac nőni tudott. A francia, a holland és a belga piac egyelőre csökkenőben van, de az igazi problémák a spanyol, a horvát és a magyar reklámpiacon érezhetőek, ahol határázottabb minuszt könyvelhettek el az iparági szereplők.

"Az összességében stabil első negyedévet követően nehezebbé váltak a körülmények az európai reklámpiacokon. Ennek ellenére az RTL-csoport jó eredményeket ért el, köszönhetően a nemzetközi fókusznak és a diverzifikált bevételi forrásoknak. Az első féléves EBITA megint meghaladta az 500 millió eurót, ami egy egészséges 18 százalékos aránynak felel meg. 2012 hátralevő részében továbbra is óvatos és rugalmas hozzáállással közelítünk a piachoz, főképp mert egyelőre nem látható, hogy a kulcsfontosságú negyedik negyedévben hogyan javul a tévépiac állapota" - olvasható Anke Schäferkordt és Guillaume de Posch vezérigazgatók közös nyilatkozatában.