2011. szeptember 13.

Nőtt az amerikai reklámköltés

A második negyedév kissé gyengébb volt, ami a növekedés stabilitását kérdőjelezi meg - áll a Kantar Media elemzésésben.

A második negyedév kissé gyengébb volt, ami a növekedés stabilitását kérdőjelezi meg - áll a Kantar Media elemzésésben.

Éves összehasonlításban 3,2 százalékkal bővült az amerikai reklámpiac 2011 első félévében, derül ki a Kantar Media adataiból. Így a hirdetők költései 71,5 milliárd dollárt tettek ki ezen időszakban. A növekedés ugyanakkor nem volt egyenletes, a második negyedév kissé gyengébbre sikerült a 2,8 százalékos növekedéssel.

Ez utóbbi kapcsán a kutatócég kutatási alelnöke elmondta: a kép vegyes, és a második negyedévi lassulás a növekedés tartósságával kapcsolatban vet fel kérdéseket. A legtöbb médiatípus mindkét negyedévben nőni tudott, másfelől viszont a top100 hirdető alaposan visszafogta magát a második három hónapban. Ez azt jelenti, hogy a reklámgazdaság függősége nőtt a kis- és közepes méretű márkatulajdonosoktól - teszi hozzá Jon Swallen.

Kétszámjegyű növekedést az online és a közterületi szegmens produkált, de nőttek a televíziók, a rádiók és a magazinok hirdetési bevételei is. A napilapok ugyanakkor 0,3 százalékos csökkenést szenvedtek el 2010 első félévéhez képest.

 

További részletek elérhetőek ezen a linken.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

1 napja

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.