2011. szeptember 13.

Nőtt az amerikai reklámköltés

A második negyedév kissé gyengébb volt, ami a növekedés stabilitását kérdőjelezi meg - áll a Kantar Media elemzésésben.

A második negyedév kissé gyengébb volt, ami a növekedés stabilitását kérdőjelezi meg - áll a Kantar Media elemzésésben.

Éves összehasonlításban 3,2 százalékkal bővült az amerikai reklámpiac 2011 első félévében, derül ki a Kantar Media adataiból. Így a hirdetők költései 71,5 milliárd dollárt tettek ki ezen időszakban. A növekedés ugyanakkor nem volt egyenletes, a második negyedév kissé gyengébbre sikerült a 2,8 százalékos növekedéssel.

Ez utóbbi kapcsán a kutatócég kutatási alelnöke elmondta: a kép vegyes, és a második negyedévi lassulás a növekedés tartósságával kapcsolatban vet fel kérdéseket. A legtöbb médiatípus mindkét negyedévben nőni tudott, másfelől viszont a top100 hirdető alaposan visszafogta magát a második három hónapban. Ez azt jelenti, hogy a reklámgazdaság függősége nőtt a kis- és közepes méretű márkatulajdonosoktól - teszi hozzá Jon Swallen.

Kétszámjegyű növekedést az online és a közterületi szegmens produkált, de nőttek a televíziók, a rádiók és a magazinok hirdetési bevételei is. A napilapok ugyanakkor 0,3 százalékos csökkenést szenvedtek el 2010 első félévéhez képest.

 

További részletek elérhetőek ezen a linken.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.