2017. április 26.

Növekedéssel indította az évet Axis

Összesen 29 százalékkal növelte nettó értékesítési árbevételét az egy évvel korábbihoz képest.

„Erőteljes növekedés és nyereségesség jellemezte 2017 első negyedévét” – kommentálta az Axis pénzügyi jelentését a társaság elnöke. Ray Mauritsson hozzátette: jelentősen hozzájárult az értékesítési mutatók növekedéséhez az is, hogy az Axis disztribútorai tekintélyes készleteladásokat teljesítettek, amely a 2016 végén érzékelt kereslet-növekedés eredménye. Mindezek nyomán az idei első negyedévben a disztribútoroknak újra fel kellett tölteniük készleteiket. A devizaárfolyamok hatásai, valamint a 2016-ben felvásárolt vállalatok is pozitív módon járultak hozzá az Axis Communications eredményeihez az első negyedévben. Mindazonáltal Ray Mauritsson azt is megjegyezte, hogy ezektől a hatásoktól eltekintve is igen erős teljesítményt nyújtott a vállalat az év első három hónapjában.

Az Axis mindhárom értékesítési régiójában stabil teljesítményt ért el a negyedév során. A vállalat stratégiájának lényeges eleme a globális piaci jelenlét, e tekintetben pedig érdemes megjegyezni, hogy 2017 elején számos új irodát nyitott meg a cég, így világszerte tovább növelte az értékesítési területen dolgozó alkalmazottai számát.

Nem sokkal az idei első negyedév után több új terméket és megoldást is bemutatott az Axis a legnagyobb tengerentúli biztonsági szakvásáron, a Las Vegas-i ISC Westen. Ezek egyike az új FA-sorozat, amelynek modulárisan felépülő kamerái kimondottan diszkrét megfigyelést tesznek lehetővé. A társaság ugyancsak az amerikai vásáron mutatta be a radartechnológián alapuló megfigyelési megoldását, amely kiváló kiegészítője lehet a már létező rendszereknek.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.