2017. április 26.

Növekedéssel indította az évet Axis

Összesen 29 százalékkal növelte nettó értékesítési árbevételét az egy évvel korábbihoz képest.

„Erőteljes növekedés és nyereségesség jellemezte 2017 első negyedévét” – kommentálta az Axis pénzügyi jelentését a társaság elnöke. Ray Mauritsson hozzátette: jelentősen hozzájárult az értékesítési mutatók növekedéséhez az is, hogy az Axis disztribútorai tekintélyes készleteladásokat teljesítettek, amely a 2016 végén érzékelt kereslet-növekedés eredménye. Mindezek nyomán az idei első negyedévben a disztribútoroknak újra fel kellett tölteniük készleteiket. A devizaárfolyamok hatásai, valamint a 2016-ben felvásárolt vállalatok is pozitív módon járultak hozzá az Axis Communications eredményeihez az első negyedévben. Mindazonáltal Ray Mauritsson azt is megjegyezte, hogy ezektől a hatásoktól eltekintve is igen erős teljesítményt nyújtott a vállalat az év első három hónapjában.

Az Axis mindhárom értékesítési régiójában stabil teljesítményt ért el a negyedév során. A vállalat stratégiájának lényeges eleme a globális piaci jelenlét, e tekintetben pedig érdemes megjegyezni, hogy 2017 elején számos új irodát nyitott meg a cég, így világszerte tovább növelte az értékesítési területen dolgozó alkalmazottai számát.

Nem sokkal az idei első negyedév után több új terméket és megoldást is bemutatott az Axis a legnagyobb tengerentúli biztonsági szakvásáron, a Las Vegas-i ISC Westen. Ezek egyike az új FA-sorozat, amelynek modulárisan felépülő kamerái kimondottan diszkrét megfigyelést tesznek lehetővé. A társaság ugyancsak az amerikai vásáron mutatta be a radartechnológián alapuló megfigyelési megoldását, amely kiváló kiegészítője lehet a már létező rendszereknek.