2013. november 06.

Növekvő bevételek és zuhanó profit az AOL-nál

A kép elsőre rózsás, de a Patch elnevezésű helyi hírhálózat alaposan bezavar.

A kép elsőre rózsás, de a Patch elnevezésű helyi hírhálózat alaposan bezavar.

Az online portálból médiavállalattá avanzsált AOL harmadik negyedéves jelentései alapján bevételei idén már elérték az 561 millió dollárt, ami 6 százalékkal magasabb a tavalyi eredménynél. A növekedés főként a prémium és az RTB rendszereken keresztül értékesített videóhirdetéseknek köszönhető.

Az elsőre rózsásnak tűnő helyzet azonban egyből más képet mutat, ha levonjuk belőle a Patch – a vállalat legtöbb gondot okozó helyi hírhálózata – 19 millió dolláros strukturális költségeit, illetve a 25 millió dollárt kóstáló, nem anyagi javak értékcsökkenését. Ezzel a nettó jövedelem 90 százalékkal 2 millió dollárra csökken.

Az AOL azonban nem adja fel, továbbra is partnereket keres a hírszolgáltató támogatására, illetve piaci részesedését tekintve még mindig előkelő helyen áll, az Adap.Tv felvásárlása pedig várhatóan csak erősíti pozícióját - írja a The New York Times november 6-i száma.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

2 órája

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.