2012. május 04.

Nyári fesztiválokat támogat a Telekom

Bár a hagyománynak számító Kapcsolat koncert idén elmarad, a Magyar Telekom most is támogatja a VOLT Fesztivált és a Heineken Balaton Soundot.

Bár a saját gigarendezvény, az évtizedes hagyománynak számító Kapcsolat koncert idén elmarad, a Magyar Telekom most is támogatja a VOLT Fesztivált és a Heineken Balaton Soundot.

A több éves sikeres együttműködés folytatásaként a Telekom az idén is főtámogatóként kapcsolódik a 20. VOLT Fesztiválhoz. „Ebben a nem túl kedvező gazdasági környezetben a rendezvényeink előrelépéséhez elengedhetetlen a stabil támogatói háttér. A Telekommal korábban is jó kapcsolatot ápoltunk, mostani határozott jelenléte a vidéki fesztiváljainkon pedig lehetővé teszi, hogy ezek a rendezvények tovább fejlődhessenek” – nyilatkozta Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda vezetője.

„A Telekom támogatása révén lehetővé válik, hogy idén a korábbinál is több világszínvonalú produkcióval és hosszabb műsoridővel jelentkezzen a VOLT” – tette hozzá Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál főszervezője. „A fesztivál majdnem egy teljes nappal hosszabb lesz, a nyitónapon ugyanis több színpadon gálaesttel készülnek megünnepelni a jubileumi eseményt, ennek részleteit azonban még nem áruljuk el.”

Már egyébként publikus és teljesnek mondható a 20. VOLT Fesztivál fő helyszínének részletes programja. A Telekom Nagyszínpadon – amelynek küzdőterére esténként 25 ezervendéget várnak - fele-fele arányban osztoznak a legnagyobb hazai csapatok és a világsztárok.

Az első napon a Supernem és a Magna cum Laude után a Losttprophets, a világszerte fő fellépőként jegyzett Snow Patrol és a nemrég három Grammyvel jutalmazott Skrillex lép színpadra. Másnap – a VOLT történetének legsűrűbb felhozatalaként – a Carbonfoolst követően a „dubstep hangjaként” világhírűvé vált brit énekesnő, Katy B indítja a sort. Őt követi a leginkább várt világsztárok között dobogós Simple Plan, majd egy élő legenda, a Faith no More csap a húrok közé. Éjfélkor az egyik legaktuálisabb banda, a Chase & Status következik, akiket nemrég a legjobb 5 brit banda közé választottak.

A péntek – a Röyksopp várva-várt koncertjét és számos DJ-t leszámítva – a magyarokról szól. A Pannonia Allstars Ska Orchestra ébreszti a fesztiválozókat, majd az országszerte teltházas koncertekkel szereplő Brains és a hasonlóan népszerá Vad Fruttik következik. A nap csúcspontjaként – egy év koncertszünet után – Ákos a VOLT-on mutatja be új programját!

A szombati Telekom nagyszínpados felhozatalra ugyancsak nem lehet panasz. A Csík Zenekar, Lovasi András bandája, a Kiscsillag, majd a Tankcsapda és a Quimby váltja egymést, majd pontban éjfélkor érkezik Iggy Pop és legendás csapata, a Stooges. (A további két színpad részletes programja a rendezvény weboldalán található.)

Támogatás a Balaton Soundnak is

A Telekom a VOLT mellett kiemelt támogatóként vesz részt a Heineken Balaton Sound fesztiválon is. “Az első év óta jelen van a Telekom Zamárdiban. A fesztivál legfontosabb helyszínei közül a Telekom Terasz az esemény egyik legkedveltebb helyszíne. A közvetlenül a Balaton partjára épülő gigantikus teraszon évek óta világsztárok egész sorát látjuk vendégül.  Idén többek között Sven Väth, Fritz Kalkbrenner, Sasha, Maceo Plex, a GusGus és Oliver Koletzki & Fran lesz a Telekom Terasz vendége, ahol esztétikus parti bárok is várják a fesztiválozókat.” – közölte Fülöp Zoltán főszervező.

A Heineken Balaton Sound idén ugyancsak egy nappal korábban nyit, a Nagyszínpadon Ákos mutatja be új, elektronikus zenei produkcióját, míg más színpadokon a tervek szerint világsztár DJ-k szerepelnek majd.