2012. április 13.

Nyereséges lett a Bónusz Brigád

A kuponos oldalhoz tartozó offline bolt is szépen termeli már a bevételt.

A kuponos oldalhoz tartozó offline bolt is szépen termeli már a bevételt.

A kuponos oldalt működtető vállalkozás pénzügyi gyorsjelentése szerint 2012 első három hónapjában tartotta a pozitív mérlegű tendenciát, és így 2011 októbere óta nyereséget termel. A rendkívül erős karácsonyi szezon után 2012 első három hónapjában sem volt visszaesés, sőt márciusban újabb rekord hónapot zárt a Brigád forgalom és bevétel szempontjából is. Az eredménynek részese a Brigád Bolt is, amelynek több mint 600 látogatója 6,5 millió forintért vett készpénzben bónuszt egy hónap alatt.

A társaság stratégiai célkitűzésének megfelelően a 2011 negyedik negyedévét pozitív EBITDA értékkel zárta - a Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerint készített, nem auditált adatokat tartalmazó jelentés szerint. 2012 első negyedévére vonatkozó nem auditált gyorsjelentése szerint a pozitív eredményt a társaság továbbra is tartja, azaz pozitív EBITDA értékéről számoltak be. A tavalyi évben a Bónusz Brigád éves forgalma több mint 44 millió forinttal haladta meg az előre prognosztizált 1 milliárd forintot.

A cég tájékoztatása szerint a március elsején megnyitott Brigád Bolt sikert hozott első hónapjában. Több mint 600 látogatója 6,5 millió forint értékben fizetett készpénzben a bónuszokért. (A közösségi találkozóhelyként, ügyfélszolgálati pontként és egyben értékesítési helyként is működő bolt Budapest belvárosában található. A boltban személyesen lehet regisztrálni és készpénzben kifizetni a bónuszokat. A készpénzes fizetésnél a banki befizetéssel ellentétben semmilyen igazolvány nem szükséges.)

A Bónusz Brigád nyilvános számlálója, amely a vásárlóknak megspórolt összeget mutatja, február elején lépte át a 2 milliárd forintos értéket. Ez azt jelenti, hogy 2010 szeptembere óta a vásárlók összesen ennyivel kevesebbért juthattak hozzá számukra fontos szolgáltatásokhoz, termékekhez. Míg az első milliárd megtakarítása 12 hónapot vett igénybe, addig a második milliárdot már sokkal rövidebb idő, mindössze 4 hónap alatt sikerült a szolgáltatások és termékek árából lealkudni. Április elejére a megspórolt összeg újabb 570 millió forinttal növekedett, így átlépte a 2,5 milliárd forintos határt