2014. június 12.

Nyit a hirdetésekre az Instagram

Három piacon léphetnek előre az Egyesült Államok után.

Három piacon léphetnek előre az Egyesült Államok után.

Az amerikai piac után az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliában találkozhatnak először hirdetésekkel az Instagram-felhasználók - írja a WARC. A site-ot 2012-ben vette meg a Facebook, azóta elérte a 200 milliós havi aktív felhasználói számot.

Miközben ez már szép szám, a cikk szerint óvatos nyitásra lehet számítani, hasonlóan az amerikai lépésekhez. Az Egyesült Államokban mindössze 2013 novembere óta lehet hirdetéseket látni az Instagramon. A site-on már intenzíven hirdető cégek közé tartozik többek között a Ben & Jerry's, a Levi's és a Taco Bell.

A siker kulcsát a releváns és vizuálisan szép kivitelezésű reklámok jelenthetik. Utóbbi elengedhetetlen, hiszen fotómegosztó oldalról van szó, és - mint az egyik szakértő megjegyzi - olyan élményre kellene törekedni, mint amilyet egy glossy magazin lapozgatásakor tapasztal a fogyasztó.

30 éves az IKEA Magyarországon

13 perce

Az IKEA 30 éve nyitotta meg legelső üzletének kapuit a budapesti Örs Vezér téren. A bútoráruház a vírushelyzet miatt ünnepi rendezvény helyett online és offline kedvezményeket kínál a látogatóknak.

GVH workshop a gyermekeknek szóló reklámokról

43 perce

Dr. Zenisek Andrea és dr. Szoboszlai Izabella, a hatóság vezető munkatársai osztották meg a vizsgálatok és a bírságok szempontrendszereit az ÖRT által szervezett online workshopon.