2011. május 12.

Okostelefonnal alakíthatjuk a szórakozóhelyek zenei kínálatát

Az új szolgáltatást 270 szórakozóhelyre akarják ″bekötni″, cél a nemzetközi piacok meghódítása is.

Az új szolgáltatást 270 szórakozóhelyre akarják ″bekötni″, cél a nemzetközi piacok meghódítása is.

Noispot néven indult új szolgáltatás, melynek keretében egy állomást szerelnek fel a szórakozóhelyen, s ehhez kapcsolódva a vendégek okostelefonjuk böngészőjéből vagy egy alkalmazással tudják alakítani a hely aktuális zenei kínálatát. A lejátszandó számokról és azok sorrendjéről a beérkezett lájkok alapján dönt a rendszer.

"Vendégként közösen dönthetjük el a mobilunk segítségével, hogy milyen zenéket szeretnénk hallgatni, milyen sorrendben. Eközben megismerjük és megváltoztatjuk a környezetüket, amitől jobban, komfortosabban érezzük magunkat. Ez a szórakozás lényege: jobban érezni magunkat. És a szórakozóhely tulajdonosa számára sem utolsó, hiszen az elégedettebb vendég többet költ" - mondta el Zsigó Dávid, a Noispot egyik alapítója.

A fejlesztést a Rézangyal Bistróban tesztelték, de az idei tervek között 270 további szórakozóhely felszerelése szerepel. Először két budapesti egységben indítják el a Noispotot, de már folynak tárgyalások Berlinben és Londonban is.

"Mindezt saját erőből értük el, hiszen a működési modell már most rentábilis, ráadásul a megoldásban még számos kiaknázatlan üzleti lehetőség rejlik. Annak érdekében, hogy még intenzívebb legyen a globális terjeszkedés, már több kockázati tőkebefektetővel is tárgyalunk. Az eddigi tapasztalatok alapján úgy látjuk, hogy 2015-re már világszinten is markáns lefedettséget érhetünk el" – tette hozzá Márai László társalapító.

Címkék: zene okostelefon horeca

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

22 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.