2016. szeptember 21.

Oktatási anyagot készítettek a Saul fia kapcsán

A Dél-kaliforniai Egyetem Soá Alapítványának tananyaga az IWitness digitális oktatási platformján található.

Szeptember 24-én este az RTL Klub bemutatja a Saul fia című filmet. A filmhez kapcsolódó, Sonderkommandó, Birkenau című digitális oktatási anyag elérhető az IWitness oktatási portálon. A digitális tananyag szerzői azokból a videó-életútinterjúkból válogattak, amelyeket az USC Soá Alapítvány az ezredfordulón rögzített túlélőkkel és szemtanúkkal, valamint felhasználják a Saul fia című film egyik forrásaként emlegetett Gideon Greif Könnyek nélkül sírtunk című kötetét (Európa Könyvkiadó, 2016).

A feladat során a tanulók néhány perces részleteket tekintenek meg a túlélőkkel készített interjúkból, ezek segítségével tudnak meg többet a lágerbeli Sonderkommandó szerepéről, illetve értelmezik a mozifilm témájául is szolgáló valós és lehetetlen választások fogalmát.

A feladatok – az IWitness többi tananyagához hasonlóan – fejlesztik a kognitív készségeket és képességeket, az elemzőkészséget, az érvelés képességét, valamint a szövegértést és reflektív szövegalkotó képességet. Az idegen nyelvű feladatok mellett az IWitness portálon jelenleg hét magyar nyelvű feladat található.

Szűrőprogramot támogat a Danone Magyarország

1 órája

2018-ban ismét országjáró körútra indul Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának speciális szűrőkamionja. A legnagyobb nemzeti szűrőprogramhoz idén a Danone kiemelt stratégiai partnerként csatlakozik.

Új ízvilág a Drehertől

1 órája

A fővárosi főzde kínálatában is megjelent az első felsőerjesztésű variáns. A Pale Ale ráadásul jól illeszkedik a kommunikációs platformhoz is.