2012. október 02.

Október 1-jével startolt a megújult T-Systems

Négy vállalat egyesülésével alakult meg a hazai vezető infokommunikációs szolgáltató.

Négy vállalat egyesülésével alakult meg a hazai vezető infokommunikációs szolgáltató.

Október 1-jével kezdte meg megújult működését a T-Systems Magyarország Zrt. A cég 100 százalékos Magyar Telekom-tulajdonban van, és négy, az infokommunikációs technológiai (IKT) szektorban meghatározó szereplő egyesülésével jött létre. A T-Systems közel 2000 munkatársat foglalkoztat a magyar piacon, és már most több mint 5500 nagyvállalati és államigazgatási ügyfele van.

Az IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt., a Dataplex Kft. és az ISH Informatikai Kft. 2012. szeptember 30-ával olvadt be a T-Systems Magyarországba (amely az áprilisi cégnév-változást megelőzően KFKI Zrt. néven működött), a Daten-Kontor Kft. pedig a jövő évben csatlakozik a céghez.

"Az egyesülést úgy terveztük meg és úgy hajtottuk végre, hogy 1+1 a végén több legyen, mint 2. Jó érzés azt látni, hogy mára mindez sikerült. Ezeknek a magyar sikertörténeteknek az egyesítésével az új cég szakmai kompetenciája nem egyszerűen összeadódott, hanem megsokszorozódott" – mondta el Budafoki Róbert, a T-Systems vezérigazgatója.

"Az új cég integrált – széles ügyfélkörének igényeit teljes mértékben lefedő – vállalati működése idehaza példa nélküli. Ráadásul nemcsak Magyarországon, hanem a világ egyik legnagyobb infokommunikációs szolgáltatójaként elismert T-Systems International nemzetközi hálózatában is ritka megoldás. Mindez nemcsak a hazai mezőnyben teszi piacvezető céggé Magyarország megújult szolgáltatóját, de egyúttal Európa egyik legjelentősebb infokommunikációs technológiai vállalatává is avatja. Erre pedig különösen büszkék vagyunk" - tette hozzá Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.