2016. július 04.

Olcsó telefont az Amazontól!

Persze, most sincsen ingyen ebéd. De sokan lehetnek, akiket lázba hoz az ötvendolláros árkedvezmény.

Amelyért cserébe csupán azt kell elfogadnia a T. Ügyfélnek, hogy a készüléken rendszeresen személyre szabott reklámokat kap. Aztán a megtekintés után egy gombnyomással jelezheti, hogy érdekli az ajánlat, vagy éppen azokat a funkciókat használná, amelyekre az okostelefont eredetileg kitalálták.

A Financial Times beszámolója szerint ebben a megoldásban akár féláron is telefonhoz juthat az Egyesült Államokban a kuncsaft, hiszen a boltokban 100-200 dollárt kóstáló androidos eszközöket vonnak be a rendszerbe. A telefonok segítségével könnyebb lesz az Amazon videó- és zeneszolgáltatása felé terelni a közönséget – ami különösen azért lehet érdekes, mert sajtóhírek szerint a cég régóta tervezi ez utóbbi szolgáltatása erősítését.

Mint arról a napokban portálunk is beszámolt, leendő zeneszolgltatásával az Amazon a Spotify és a Tidal mellett az Apple-t tekinti riválisának. A nagy versenytársakhoz hasonlóan havi 9 dollár 99 centért kínálnának korlátlan hozzáférést, egy hallatlanul versengő piacra belépve – akár már a nyár végétől. Az biztos, hogy az Amazonnak lesz elegendő pénze megfizetni azokat az exkluzív tartalmakat, amelyek ezt a szektort mozgatják.

Az ötlet pártolói azt említik meg: az Amazon a Prime Video szolgáltatásával anno sikeresen eredt a Netflix és a Hulu nyomába az Egyesült Államok piacán, és az egy évvel ezelőtti nyolcadikról már a harmadik helyre kapaszkodott fel az USA-ban a szolgáltatás. Piaci részesedését jól mutatja, hogy az észak-amerikai kábeles internet-letöltések 4,3 százalékáért ők a „felelősek” - eközben a piacvezető Netflix az adathalmaz 35,2 százalékát adja. (Mindkettő meglehetősen szép eredmény, ha azt vesszük alapul, hogy az esti „főműsoridőben” a letöltések 71 százaléka zenei vagy mozgókép-streaming, és ez a ráta 2020-ra érheti el a 80 százalékot.) Előjelnek tekinthető akár az is, hogy a Prime ügyfelei már most is elérhetnek zenei szolgáltatásokat , ha ezek kínálata nem is annyira szerteágazó, mint a riválisoké.

Előretörnek az adatvezérelt kommunikációs csatornák

13 órája

Nyolcadik alkalommal készítette el az Inspira Research a reklámpiac hirdetői percepcióját mérő Marketing MoodBarometer kutatását. A 2020-as adatok egyértelműen mutatják az adatvezérelt marketing területek kedvezőbb megítélését.