2016. július 04.

Olcsó telefont az Amazontól!

Persze, most sincsen ingyen ebéd. De sokan lehetnek, akiket lázba hoz az ötvendolláros árkedvezmény.

Amelyért cserébe csupán azt kell elfogadnia a T. Ügyfélnek, hogy a készüléken rendszeresen személyre szabott reklámokat kap. Aztán a megtekintés után egy gombnyomással jelezheti, hogy érdekli az ajánlat, vagy éppen azokat a funkciókat használná, amelyekre az okostelefont eredetileg kitalálták.

A Financial Times beszámolója szerint ebben a megoldásban akár féláron is telefonhoz juthat az Egyesült Államokban a kuncsaft, hiszen a boltokban 100-200 dollárt kóstáló androidos eszközöket vonnak be a rendszerbe. A telefonok segítségével könnyebb lesz az Amazon videó- és zeneszolgáltatása felé terelni a közönséget – ami különösen azért lehet érdekes, mert sajtóhírek szerint a cég régóta tervezi ez utóbbi szolgáltatása erősítését.

Mint arról a napokban portálunk is beszámolt, leendő zeneszolgltatásával az Amazon a Spotify és a Tidal mellett az Apple-t tekinti riválisának. A nagy versenytársakhoz hasonlóan havi 9 dollár 99 centért kínálnának korlátlan hozzáférést, egy hallatlanul versengő piacra belépve – akár már a nyár végétől. Az biztos, hogy az Amazonnak lesz elegendő pénze megfizetni azokat az exkluzív tartalmakat, amelyek ezt a szektort mozgatják.

Az ötlet pártolói azt említik meg: az Amazon a Prime Video szolgáltatásával anno sikeresen eredt a Netflix és a Hulu nyomába az Egyesült Államok piacán, és az egy évvel ezelőtti nyolcadikról már a harmadik helyre kapaszkodott fel az USA-ban a szolgáltatás. Piaci részesedését jól mutatja, hogy az észak-amerikai kábeles internet-letöltések 4,3 százalékáért ők a „felelősek” - eközben a piacvezető Netflix az adathalmaz 35,2 százalékát adja. (Mindkettő meglehetősen szép eredmény, ha azt vesszük alapul, hogy az esti „főműsoridőben” a letöltések 71 százaléka zenei vagy mozgókép-streaming, és ez a ráta 2020-ra érheti el a 80 százalékot.) Előjelnek tekinthető akár az is, hogy a Prime ügyfelei már most is elérhetnek zenei szolgáltatásokat , ha ezek kínálata nem is annyira szerteágazó, mint a riválisoké.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

11 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.