2010. december 12.

Online autóbolt Kínában

Megnyílt Kína első online autókereskedése. Egy világszerte ismert helyi márka tette meg a kezdőlépést a virtualitás felé.

Megnyílt Kína első online autókereskedése. Egy világszerte ismert helyi márka tette meg a kezdőlépést a virtualitás felé.

A Geely kereskedése egyelőre nem kínálatával kápráztatja el a publikumot: Panda-sorozatuk két típusa kapható a boltban, amellyel elsősorban a 20 és 35 év közötti, amúgy is a világhálón csüngő nemzedékeket célozták meg.

A társaság – amely tavaly vette meg a Volvót – azzal indokolta a lépést, hogy egy valamirevaló autókereskedés kialakítását nem úszták volna meg 10 millió jüan (mintegy másfélmillió dollár) alatt, ezzel a megoldással pedig a költségek töredékéből kijöttek. Ráadásul így rugalmasan alakíthatják át kínálatukat és a melléjük rendelt szolgáltatásaikat.

A debütáláshoz kiválasztott Taobao Mall piaci erejét mutatja, hogy szeptemberben a Mercedes itt indította el egy kampányát, amelynek eredményeként három és fél óra alatt 200 Smart kelt el.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

10 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.