2018. március 05.

Orbán Ráhel alakítja ki az új országmárkát

Saját területükön kiemelkedő szakemberek segítik az új magyar országmárka megalkotását, amely akár évtizedekre meghatározhatja a külföldiek Magyarországról kialakított képét - mondta az MTÜ vezérigazgatója.

Guller Zoltán a hirado.hu által szemlézett műsorban elmondta, a stratégia megalkotását a gazdaság területéről Csák János, a divatvilágból Zoób Kati segíti. Kulturális kérdésekben együttműködnek Káel Csabával, a Müpa vezérigazgatójával és Ugron Zsolna írónővel. A fiatalabb korosztályból Vági Bence, Berecz István és Orbán Ráhel támogatja a munkát.

Együtt dolgoznak Lobenwein Norbert fesztiválszervezővel, a gasztronómia területéről Csapody Balázzsal, a Kistücsök étterem tulajdonosával, Bíró Lajossal, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia alapító elnökével és Ruprecht László séffel. Emellett több magyar szakmai szervezet képviselője is segíti a munkát, például Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke, Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének elnöke és Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke - ismertette Guller Zoltán, aki a turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok koordinációjáért felelős miniszteri biztos is.

A vezérigazgató szólt arról is, hogy az elmúlt években Budapest rendkívül fontos turisztikai célponttá vált. A turistáknak a pezsgő társasági élet, a fürdők és a gasztronómia mellett a Budapesten még megtalálható klasszikus európai értékek tisztelete: a család, a biztonság és a hagyományok a fontosak - emelte ki. Hozzátette, hogy a hazai reklámkampányok eredményei már kimutathatók, számottevő mértékben emelkedett ugyanis a magyar turisták itthon töltött vendégéjszakáinak száma - írja az MTI.

Az elsősorban Budapestre fókuszáló külföldi kampány májusban indul, és a legnagyobb 12 küldő piacot célozza meg, de a környező országok határ menti településein is megjelennek majd a reklámok - számolt be róla Guller Zoltán.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.