2012. február 28.

Oroszországi nagybevásárlás

Óriásbevásárlással erősíti piaci pozícióit az orosz Rosztelekom. Egy tavaly februárban megkezdett tranzakciót visznek most végig.

Óriásbevásárlással erősíti piaci pozícióit az orosz Rosztelekom. Egy tavaly februárban megkezdett tranzakciót visznek most végig.

Akkor 27,8 milliárd rubelért megvették az NTK nevű, a legnagyobbak közé tartozó helyi fizetőstévé-szolgáltató durván 72 százalékát, most pedig 13,6 milliárdot (azaz mintegy 350 millió eurót) készülnek kifizetni a maradékért. A korábban megmaradt három tulajdonos közül a Szberbank menet közben eladta részvényeit a Gazprombanknak.

Ezt, valamint a VTB Kapital befektetési társaságot fizetheti majd ki a vevő. A beszerzéssel – a tavalyi első féléves adatok alapján - 4 százalékról 23 százalékra tornászhatja fel kábelpiaci részesedését a Rosztelekom. A saját honlapján közöltek szerint eközben a Rosztelekom arra készül, hogy visszavásárolja részvényei közel 4 százalékát.

Forradalom újratöltve

Médiapiac1 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.