2016. július 25.

Országúti kerékpárverseny az Alleeban

A Eurosport hosszú évek óta ad otthont a Tour de France-nak. Az eddigi közös élményeket júliusban egy egész napos rendezvény keretében ünnepelte meg a csatorna.

Az eseményen szimulátor segítségével bárki átélhette a kerékpáros körversenyek hangulatát, a nem mindennapi élményt tovább fokozta, hogy a versenyzőket az Eurosport kommentátorai, Szántó Petra és Rév Dániel buzdították.

A rendezvényt beharangozó online kommunikációnak köszönhetően amatőr és profi versenyzők egyaránt érkeztek a helyszínre. A nap folyamán az elődöntők legsikeresebb két indulója egy végső döntőben mérte össze erejét és értékes nyereményekkel távoztak. A nap végén még az aznapi király etap izgalmait is értékelték, 19 órakor Bodnár Gergő és Lantos András egyenesen a stúdióból érkezve csatlakozott a rendezvényhez, és Szeghalmi Bálint profi versenykerékpáros társaságában, a közönséget bevonva vitatta meg a Tour de France legérdekesebb pillanatait. A király etap nem csak a szakasz nehézsége miatt vált különlegessé, hanem Chris Froom ikonikus futása miatt is, ez pedig különös fűszert adott az esti értékelésnek, amelyről a szakkommentátorok és a nézők is szívesen foglaltak állást.

A rendezvényt a Discovery Networks és az Eurosport megbízásából az LWp Kommunkiáció és az Event & More Produkciós Iroda csapata szervezte.