2012. augusztus 21.

Osztrák telkóbaj

A már bevettnek számító indokokkal mérsékelte egész évre szóló pénzügyi előrejelzését Ausztria inkumbens telekommunikációs cége.

A már bevettnek számító indokokkal mérsékelte egész évre szóló pénzügyi előrejelzését Ausztria inkumbens telekommunikációs cége.

Az erős piaci verseny lenyomja a profitrátát, a forgalom pedig amúgy is csökken három fő piacán (Ausztriában, Bulgáriában és Horvátországban) – szól a Telekom Austria érvelése, amely ezért a tavalyival nagyjából egyező 4,4 milliárd euróról 200 millióval csökkenti forgalom-előrejelzését. Külön kiemelték a cég fekete bárányát: Fehéroroszországban a hiperinfláció az euróban számolt bevételt hatodával, az EBITDÁ-t negyedével vetette vissza.

Eközben a Telekom Austria már a jövőbe tekint, pontosabban abba a korba, amikor – ha erre engedélyt kap – a mexikói America Movil megveszi a cég negyedét. Máris azt vizsgálják, hogy a szinergiák kihasználásával hogyan nyeshetnek a kiadásokon.

Forradalom újratöltve

Médiapiac1 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.