2014. március 31.

PIXER: minőség a piackutatásban

A Médiapiac Kutatás 2014 konferencia kerekasztal-beszélgetésén a kvalitatív kutatások minőségbiztosításról osztották meg tapasztalataikat a kutatók.

A Médiapiac Kutatás 2014 konferencia kerekasztal-beszélgetésén a kvalitatív kutatások minőségbiztosításról osztották meg tapasztalataikat a vállalati és ügynökségi kutatók.

2008-ban indult útjára Magyarországon a PIXER (Piackutatók Iparági Kvalitatív Szervezési Ellenőrző Rendszere). Az online szoftver fő célja a kvalitatív kutatások résztvevőinek nyilvántartása és ellenőrzése. A konferencián Ferenczhalmy Bálint, az OTP Bank marketing információs vezető szakértője kiemelte, hogy a kvalitatív kutatások minőségét egyértelműen a válaszadók határozzák meg, ezért alapelvárásnak tartja a kutatócégekkel szemben a PIXER használatát.

A Philip Morris képviseletében jelen lévő Kovács Ágota szintén megerősítette a minőségi kutatások fontosságát. A vállalat már csak olyan cégekkel működik együtt, amelyek használják a PIXER-t. A TNS Hoffmann ügyvezető igazgatója, dr. Hoffmann Márta hangsúlyozta, hogy a minőségbiztosítási rendszer csak akkor működhet jól, ha az ügynökségek valóban dolgoznak vele, a megbízók pedig elvárják a kutatócégektől a szoftver használatát.

„A PIXER a szakmai színvonal emelése mellett a rendszert használó ügynökségek és megbízók presztízsét is növeli, ráadásul a szervezők munkáját is segíti. A piackutatóknak kiemelt hangsúlyt kell fektetniük a megbízhatóságra és a minőségi kutatási eredményekre, ebben segít ez a jól kidolgozott rendszer. Biztatjuk a cégeket arra, hogy a minőségbiztosítás szempont legyen a kutatások elvégzésénél és megrendelésénél egyaránt” – fűzte hozzá a beszélgetésen elhangzottakhoz Klenovszki János, a PIXER a Minőségi Piackutatásért Egyesület elnöke.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.