2014. április 09.

PR-szekciót alakított a MAKSZ

Öt ügynökség szerepel az alapítók között. Eddig ATL, BTL, média és online szekció volt a szövetségben.

Öt ügynökség szerepel az alapítók között. Eddig ATL, BTL, média és online szekció volt a szövetségben.

Az ACG Pro, a Café PR, a Grayling, az Uniomedia és a Well PR részvételével megalakult a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének (MAKSZ) a PR-szekciója. A szekció elnöke Balatoni Zsófia, az Uniomedia társvezetője, helyettese Ábrahám Gergely, a Grayling vezérigazgatója.

A cél a közlés szerint a szakmai, minőségi sztenderdek kialakítása, a legprogresszívebb hazai és nemzetközi eredmények, megoldások népszerűsítése és a szakmai érdekvédelem. Az első projektek a mérhetőség és az utánpótlás-nevelés köré szerveződnek. Hozzáteszik: a PR-eszközök használata az utóbbi időben nőtt, a klasszikus vállalati kommunikációs szerep mellett megjelent a márkakommunikációs szerep is.

"A PR erősödő szerepe a tartalomvezérelt vállalati marketingkommunikációban az egész szakmát új kihívások elé állította, miközben a PR ügynökségektől elvárható minőségi sztenderdek megfogalmazásában, a szakmai érdekvédelemben, a legjobb hazai és nemzetközi gyakorlatok, új trendek megismertetésében a PR jócskán lemaradt más kommunikációs ágak mögöt" - olvasható a közleményben.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.