2012. november 13.

Pályázat közösségi terek szépítésére

A Mapei pályázatot hirdet intézmény közösségi terét díszítő nagyméretű közösségi műalkotás létrehozására.

A Mapei Kft. pályázatot hirdet alapfokú oktatási és bentlakásos szociális közintézmények részére az intézmény közösségi terét díszítő nagyméretű közösségi műalkotás létrehozására. Közösségi műalkotás lévén pályázni és szavazni a Mapei Kft. Facebook oldalán lehet.

A pályázat célja közös kreativitással és összefogással szebbé, vidámabbá varázsolni egy gyerekekkel foglalkozó szociális közintézmény közösségi terét, ezzel hozzájárulva a gyerekek és az ott dolgozók környezetének szebbé és hangulatának jobbá tételéhez.

A pályázat díja az intézmény profiljához kapcsolódó egyedi művészeti alkotás létrehozása és a kivitelezés teljes költsége. A mű közösségi alkotásként készül el, Rátonyi Kinga és Neil Wolstenholme képzőművészek tervei alapján az alkotók, a Mapei Kft. és a nyertes intézmény önkénteseinek munkájával.

A „community art”, azaz közösségi művészet lényege, hogy az alkotók bevonják a közösség, például iskolák, óvodák dolgozóit, szülőket és diákokat a művek megtervezésébe és kivitelezésébe. Így készült el például a híres „ILLYÉS-KÖRFORGALOM” Budaörsön, melynek elkészítésében több mint háromszázan vettek részt.

A pályázat benyújtási határideje 2012. december 2. A nyertes intézményben 2013 februárjában valósítják meg a közösségi műalkotás. Közösségi alkotás lévén a díjat is a közönség ítéli oda. A pályázatokat megtekinteni és szavazni majd a Mapei Kft. Facebook oldalán lehet.

További információ a Mapei honlapján és Facebook oldalán található a www.mapei.hu vagy a www.facebook.com/mapeihungary címen, valamint információ kérhető a socialmedia@mapei.hu címre írt levélben.