2012. augusztus 09.

Paribas-privátbankolók az Ersténél

Az Erste Bank átveszi a BNP Paribas magyarországi privát banki üzletágát - jelentette be Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója

Az Erste Bank átveszi a BNP Paribas magyarországi privát banki üzletágát - jelentette be Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A szerződést már aláírták, a Gazdasági Versenyhivatal és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete hozzájárulása még szükséges, az akvizíció várhatóan novemberben zárul - mondta, hozzátéve, az ár üzleti titok, nem publikus. Ezzel az Erste privát banki üzletága által kezelt vagyon 60 milliárd forinttal, 200 milliárd forint fölé emelkedik - fűzte hozzá.

Jelasity Radován elmondta: az akvizícióval az Erste privát banki ügyfeleinek száma 400 fővel emelkedik a mostani több mint 1.800-ról. Az Erste privát banki üzletágának jelenlegi piaci részesedése 9 százalék, ami az akvizícióval 12 százalékra nő.

Az Erste privát banki üzletágánál az ügyfelek minimum 50 millió forint vagyonnal, kell hogy rendelkezzenek, a prémium üzletágnál az ügyfeleknek 10-50 millió forintos vagyont kell "felmutatniuk".

A bank elnök-vezérigazgatója kifejtette: a hitelintézetnél a betétállomány áprilisig csökkent, azóta bővülés tapasztalható, állományi adatokat azonban nem mondott.

Jelasity Radován kiemelte: az Erste célja a magyar piacon az, hogy növelje részesedését, s ehhez 500 ezer "munkabéres" ügyféllel akar rendelkezni a bank.

Címkék: bank erste