2011. június 28.

Párizs nekiesett az óriásplakátoknak

Az új szabályozás értelmében a megengedett legnagyobb táblaméret 2013 nyarától kétharmadára csökken a francia fővárosban.

A francia főváros tanácsa alaposan megvágta Párizs óriásplakátjait: az új szabályozás értelmében a megengedett legnagyobb táblaméret 2013 nyarától már csak 8 négyzetméter lesz az eddig engedélyezett 12 négyzetméter helyett.

A városatyák állítólag a lakosság kedvéért csökkentik a Párizs területén található óriásplakátok méretét, mert egy közvéleménykutatás szerint a fővárosi franciák többsége túlzónak tartja városában a reklámok nyomulását.

Összesen mintegy 1400 plakát méretét kell az új rend szerint harmadával csökkenteni, bár a francia fővárosban egyébként már most is a 8 négyzetméteres plakátok uralkodnak – írja a Lefigaro.fr.

A városi hatóságok azt is eldöntötték, hogy óriásplakát nem lehet az iskolák bejáratától mért 50 méteres körön belül, továbbá a jövőben a plakátoknak a lakott területeken legalább 25 méteres távolságra kell lenniük egymástól, sőt megvilágított plakátok kihelyezésére többé nem lesz mód.