2011. június 28.

Párizs nekiesett az óriásplakátoknak

Az új szabályozás értelmében a megengedett legnagyobb táblaméret 2013 nyarától kétharmadára csökken a francia fővárosban.

A francia főváros tanácsa alaposan megvágta Párizs óriásplakátjait: az új szabályozás értelmében a megengedett legnagyobb táblaméret 2013 nyarától már csak 8 négyzetméter lesz az eddig engedélyezett 12 négyzetméter helyett.

A városatyák állítólag a lakosság kedvéért csökkentik a Párizs területén található óriásplakátok méretét, mert egy közvéleménykutatás szerint a fővárosi franciák többsége túlzónak tartja városában a reklámok nyomulását.

Összesen mintegy 1400 plakát méretét kell az új rend szerint harmadával csökkenteni, bár a francia fővárosban egyébként már most is a 8 négyzetméteres plakátok uralkodnak – írja a Lefigaro.fr.

A városi hatóságok azt is eldöntötték, hogy óriásplakát nem lehet az iskolák bejáratától mért 50 méteres körön belül, továbbá a jövőben a plakátoknak a lakott területeken legalább 25 méteres távolságra kell lenniük egymástól, sőt megvilágított plakátok kihelyezésére többé nem lesz mód.

 

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

21 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.