2017. december 05.

Partneri megállapodást kötött a Toyota

A márka globális partneri minőségben megállapodást kötött a Nemzetközi Speciális Olimpiai Szövetséggel.

A Speciális Olimpiai Szövetség a sporton, az egészségen, a nevelésen és a fiatalok elköteleződésén keresztül megdöbbentő mértékben képes változtatni az emberek életén, hiszen a befogadás és a diszkrimináció megszüntetése érdekében értelmileg sérült és ép embereket hoz össze. A Speciális Olimpiai Szövetség küldetése, hogy az olimpiai sportágakból egész évben edzéseket szervezzen és versenyeket tartson értelmileg sérült gyerekeknek és felnőtteknek. Ez folyamatos lehetőséget teremt a számukra, hogy fizikailag edzettebbé válhassanak, megmutathassák, milyen bátrak, átélhessék a sport örömét, illetve megoszthassák tehetségüket, készségeiket és szeretetüket a családjukkal, a többi speciális sportolóval, valamint a közösséggel. A Speciális Olimpiai Szövetségnek – melynek központja Washington D.C.-ben található – 172 országból mintegy 5,7 millió sportolója van - olvasható a közleményben.

A Speciális Olimpiai Szövetséggel létrejött partnerségen felül a Toyota támogatja a Szövetség Unified Sports nevű programját, amely egyazon csapatba integrál értelmi fogyatékkal élőket és épeket. A kezdeményezés alapelve egyszerű: a közös edzés és a közös játék a legrövidebb út a barátsághoz és egymás megértéséhez. A Toyota 2018-tól támogatja a Speciális Olimpiai Szövetség Unified Sports programját, elsősorban Japánban és az Egyesült Államokban. A Toyota 2016 óta partnere a Japán Speciális Olimpiai Szövetségnek. A Toyota dolgozói önkéntesként és támogatóként aktívan részt vesznek a Japán Speciális Olimpiai Szövetség helyi eseményein, illetve a nemzeti játékokon. Emellett a Toyota leányvállalatai több éve támogatják a Speciális Olimpiai Szövetség egyesült államokbeli programjait, beleértve a 2015-ös, Los Angeles-i speciális olimpiai játékokat.

Partneri megállapodást kötött a Toyota

„A Speciális Olimpiai mozgalomban nagy várakozással tekintünk a Toyotával való együttműködés elé, ami még több emberhez juttatja el a Speciális Olimpiai Szövetség Unified Sports programjának erejét és örömét. Amikor az emberek együtt játszanak és versenyeznek, a képességek, a fajok, a kultúrák, a vallások és a hátterek közötti határok semmivé válnak. Köszönjük a Toyotának, hogy támogat minket abban, hogy folytathassuk feladatunkat, és világszerte befogadó, integrált közösségeket hozhatunk létre a sporton keresztül” – fogalmaz Timothy Shriver, a Speciális Olimpiai Szövetség elnöke a partnerség kapcsán.

„Szeretnénk megköszönni a Speciális Olimpiai Szövetség minden tagjának, köztük Timothy Shriver elnöknek, hogy globális partneréül fogadta a Toyotát. Az iskolai évek alatti sportolói tapasztalataimból merítve kijelenthetem, hogy hiszek a sport erejében, amely összehozza az egymástól különböző embereket, hogy egyetlen, közös célért küzdjenek. Ez olyan társadalmat vetít elénk, ahol az emberek elismerik és tisztelik egymást. A Unified Sports eléri ezt a célt. A Toyota azon tagjai, akik érintettek a Speciális Olimpiai Szövetség munkájában, mind rajonganak a sportért és hisznek benne. Azáltal, hogy együtt dolgozhatunk a sportolókkal, mi is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a speciális olimpia az emberek lehető legszélesebb köréhez eljusson” – teszi hozzá Akio Toyoda, a Toyota világszintű elnöke.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.