2011. június 07.

Party baleset a Facebookon

Egy hamburgi lány egyetlen beállítást szúrt el a facebookos esemény létrehozásnál, s máris 1500-an érkeztek a néhány fős baráti összejövetelre.

Egy hamburgi lány egyetlen beállítást szúrt el a facebookos esemény létrehozásnál, s máris 1500-an érkeztek a néhány fős baráti összejövetelre.

Igencsak meglepődött az a hamburgi lány, aki hirtelen 1500 fős party közepén találta magát, holott csak néhány barátját akarta áthívni a születésnapjára. A HuffPo szerint végül 100 rendőr oszlatta szét a tömeget, voltak, akiket letartóztattak, s olyanok is, akik megsérültek, mert üvegszilánkba léptek a helyszínen.

A 16 éves Thessa ott szúrta el a születésnapját, hogy rossz beállítást alkalmazott a Facebookon az esemény létrehozásakor. Azt jelölte be ugyanis, hogy bárki láthatja az eseményt a közösségi oldalon. Úgy tűnik, sokan látták, és el is jöttek.

Mirko Streiber rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy mire a szülők észbekaptak, és törölték a bulit a Facebookon, már 15 ezren jelezték, hogy el akarnak jönni. Szerencsére a legtöbben észrevették, hogy változott a program, vagy csak nem gondolták komolyan, hogy jönnek, de így is 1500 fős tömeg gyűlt össze.

A szülők végül biztonsági szolgálatot rendeltek a ház védelmére és a rendőrök is nagy erőkkel vonultak ki. Erre szükség is volt, hiszen sokan alkohollal jelentek meg, és az egyik rendőr úgy sérült meg, hogy meg akarta akadályozni, hogy egy ünneplő leszedje egy Mercedes márkajelzését. Maga az ünnepelt elbújdokolt, s így vészelte át a "piciny" hibát.