2014. április 22.

Pénteken zárul a Microsoft-Nokia ügylet

A szoftvercég hét végéig átveszi a Nokia eszközök és szolgáltatások üzletágát. Az eredeti megállapodáshoz képest néhány ponton változott az üzlet.

A szoftvercég hét végéig átveszi a Nokia eszközök és szolgáltatások üzletágát. Az eredeti megállapodáshoz képest néhány ponton változott az üzlet.

A Nokia Devices and Services április 25-én válik a Microsoft részévé. A szoftvercég azt várja az ügylettől, hogy felgyorsul a Windows Phone alapú okostelefonok innovációja és piaci bevezetése, valamint a telefonok révén újabb egymilliárd ember válik a cég szoftvereinek felhasználójává – írják a hír kapcsán a Microsoft blogján. A tárgyalások során a következő változásokban egyeztek meg a felek az eredeti tervekhez képest:

- a Nokia online eszközeit (honlap, közösségi média oldalak) a Microsoft menedzseli majd

- eredetileg a Nokia technológiai központjának valamennyi munkatársa ott is folytatta volna a munkáját, most 21 kínai dolgozó mégis átkerül a Microsofthoz

- a Microsoft végül mégsem szerzi meg a Nokia koreai gyáregységét

A Wirelessweek emlékeztet arra, hogy 2013 novemberében született megállapodás arról, hogy a Microsoft 7,2 milliárd dollárért megvásárolja a Nokia készülék üzletágát, a hozzá kapcsolódó szabadalmakkal, licenszekkel, valamint a térképdivízióval. A részvényesek túlnyomó többsége támogatta a megállapodást, a kínai hatóságok azonban szabadalmi kérdések miatt késleltették annak jóváhagyását.

Új módszerrel monitoringozott az ÖRT

13 órája

A gyerekeknek szóló digitális reklámok kérdése a testület fókuszában van, és ennek vizsgálatára új vizsgálati módszert vezettek be.

Véget ért a Brain Bar

16 órája

A 2020-as virtuális esemény megtartotta interaktív jellegét: a több mint 40 előadó közel 20 különböző országból csatlakozott be.