2016. június 10.

Pénzheggyel pályáztat a Philip Morris

Százmillió dolláros büdzsével indít új kezdeményezést a csempészet és az ehhez kapcsolódó bűncselekmények ellen a Philip Morris International.

A PMI IMPACT munkájában részt vesz egy külső, független szakértőkből álló tanács, amelynek mind a hét tagja elismert szaktekintély a jog, a korrupcióellenesség és a bűnüldözés területén. Ezek a szakértők felügyelik a támogatásokat annak érdekében, hogy a program innovatív megoldásokat találjon a csempészet és a kapcsolódó bűncselekmények elleni küzdelem három kulcsfontosságú területén (kutatás, oktatás és ismeretterjesztés, valamint az illegális kereskedelem felszámolása).

A pályázni kívánó magán-, állami vagy civil szervezetek az e kulcsterületekre koncentráló projektekre igényelhetnek támogatást, projektenként maximum 3 millió dollár értékben. Ezzel kapcsolatban a szervezetek jövő péntektől nyújthatnak be szándéknyilatkozatot, a projektjavaslatokra szóló felhívást pedig az idei évben később teszi majd közzé a PMI IMPACT. A PMI összesen 100 millió dollár értékben vállalta a támogatások első három fordulójának finanszírozását.

Ez a kezdeményezés Magyarország számára is jelentős, hiszen egyrészt itt is pontosan ezekre a problémákra keressük a megoldást, másrészt hazai szervezetek számára is nyitott a lehetőség - jegyzi meg a cég közleményében Aleksandra Samulewicz, a Philip Morris Magyarország Kft. ügyvezetője.

Az illegális kereskedelemmel szembeni előrelépéshez ötletekre, erőforrásokra és cselekvésre van szükség, ezért nagy reményekkel indítjuk el a PMI IMPACT programot. Külön hálásak vagyunk, amiért neves szakértők vállalták, hogy e törekvés élére állnak. Ezzel párhuzamosan a PMI továbbra is ellenőrzi saját ellátási láncát, valamint támogatja az illegális kereskedelem elleni nemzetközi egyezményeket – nyilatkozta André Calantzopoulos, a PMI vezérigazgatója.