2011. február 23.

Pesszimisták az európai fogyasztók

Az infláció várakozásaink szerint erős hatással lesz az életminőségünkre és az életstílusunkra, derül ki egy új kutatásból.

Az infláció várakozásaink szerint erős hatással lesz az életminőségünkre és az életstílusunkra, derül ki egy új kutatásból.

Az európai fogyasztók zöme attól tart, hogy az árak további növekedése hatással lehet az életmódjukra az elkövetkező hat hónapban - áll a WARC cikkében. A Financial Times megbízásából végzett Harris Interactive kutatás szerint a franciák és a spanyolok 80 százaléka gondolja így. Az olaszok csak egy hajszálnyival optimistábbak, s minden vizsgált nemzet esetében legalább 70 százalékos az arány.

Az erős vagy nagyon erős negatív hatást prognosztizálók aránya a francia és a spanyol megkérdezettek körében 60%, de a brit és német fogyasztók körében is 40% fölött alakult. A legpesszimistább franciák és spanyolok között mindössze 2, illetve 3 százaléknyi fogyasztó volt, aki úgy gondolta, az áremelkedés nem hat az életére negatívan. A britek körében az optmisták aránya 5%, míg a németek voltak a legderűlátóbbak (7%).

Növelte működési eredményét a Porsche

17 órája

Növelte eladásait és bevételét, tovább javította eredményét tavaly a Porsche AG autógyár, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó érdekeltsége a német auto.de beszámolója szerint.