2018. szeptember 07.

Piknikezz a jégen a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottal

Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Oláh Bence és Varnyú Alex közös programmal támogatják a Bátor Tábor Alapítványt.

A novemberi rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-sorozat előtt kis szerencsével bárki együtt piknikezhet vagy korizhat az aranyérmes csapat tagjaival, ha 2018. szeptember 6. - október 6. között ezen oldalán adományoz. Az itt összegyűlt felajánlások a Bátor Tábor október végén induló családi turnusait segítik - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

A rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott egy fontos ügyért, a Bátor Táborért fogott össze. Súlyosan beteg gyerekeknek segítenek abban, hogy a játék új erőt adjon a gyógyulásukhoz. Ahogy az élsportban, a Bátor Táborban is kihívásokat teljesítenek. Utóbbinál a táborozók maguk választják meg, mely korlátok leküzdésével lesznek úrrá félelmeiken. Van, akinek a magaskötél-pálya jelent próbatételt, más táborozónak pedig az kihívás, hogy több hónapos kórházi kezelést követően ismét közösségben legyen. Az összefogás, a csapatmunka, a határok megismerése és túlszárnyalása jelen van a rövidpályás gyorskorcsolya területén is.

Az alapítvány 1000 forintos tombolajegyek megvásárlásával támogatható. Minél többször adományoz valaki 1000 forintot, annál nagyobb esélye lesz neki és barátainak találkozni az aranyérmes csapattal. Az oldalon egészen október 6-ig elérhető a gyűjtés. A pikniknek egy olyan rendhagyó helyszín ad otthont, ahol a hazai korcsolyasport kiválóságai készülnek a versenyekre: a Gyakorló Jégcsarnokban Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Oláh Bence és Varnyú Alex társaságában lehet majd élvezni a finom falatokat. Akinek kedve van, korcsolyázhat is a sportolókkal.

Október végén indulnak a Bátor Tábor Alapítvány családi táborai, ahol 7 év alatti súlyosan beteg gyermekeket és családtagjaikat fogadják. 4 különböző turnus zajlik 1 hónap alatt, ahol daganatos, májtranszplantált, súlyos diabétesszel és vérzékenységgel élő gyermekek és családjuk ingyenesen vehetnek részt az élményterápiában.

2018. október 6-7. között rendezik meg a rövidpályás gyorskorcsolya országos bajnokságot, ahova nagy szeretettel várunk minden kedves adományozót és érdeklődőt - szintén a Gyakorló Jégcsarnokba.