2012. augusztus 14.

Pluszban zárhat a Sziget

Gerendai Károly az MTI-nek elmondta: a bevételek és költségek összesítése még folyamatban van, de nyereséget vár a rendezvény és a Sziget Kft. is.

Gerendai Károly az MTI-nek elmondta: a bevételek és költségek összesítése még folyamatban van, de nyereséget vár a rendezvény és a Sziget Kft. is.

Az idei Sziget Fesztivál nyereségétől is függ, hogy mekkora hitelre lesz szükség az Est Media Sziget Kft.-ben meglévő 49 százalékos részesedésének visszavásárlásához - mondta el Gerendai Károly az MTI-nek. A bevételek és költségek összegzése még tart (utóbbiak egy része még nem is ismert, hiszen többek között a helyreállítás kapcsán merül fel), de a fesztivál főszervezője szerint a rendezvény és a Sziget Kft. esetében is nyereséget várnak.

A fesztivál tavaly minuszos volt, most viszont a pozitívum megközelítheti a 2010-es szintet. Az eredmény annak ellenére alakul bíztatóan, hogy - mint egy Sziget-közleményből kiderül - idén 10 százalékkal kevesebben, azaz összesen 379 ezren fordultak meg a fesztiválon. Eközben viszont a napijegyek értékesítése 10 százalékkal túlszárnyalta a tavalyit. Gerendai elmondta: a jelen gazdasági helyzetben ez a teljesítmény teljesen megfelel a várakozásaiknak.

Az MTI beszámolójából kiderül: a bevételek 17-18 százaléka szponzori reklámbevétel, 10 százaléka kereskedelmi, vendéglátásból származik, a fennmaradó rész pedig jegyárbevétel. Idén 500 millió forintot spóroltak meg a kiadási oldalon, s mivel 200 millió forintot költöttek különböző fejlesztésekre, összességében 300 millió forintot takarítottak meg.

A Sziget Kft. - és így a fesztivál - idei eredménye azért kiemelt fontosságú, mert hitelből próbálják visszavásárolni az Est Media Nyrt. kizárólagos tulajdonában álló EMG Médiacsoport Kft.-től a Sziget Kft. 49 százalékos üzletrészét. A Sziget Kft. 51 százalékos tulajdonosaként a Szigerta Invest Kft. és a Volt Invest Kft. 677 millió forintért venné meg a további tulajdonrészt. Gerendai Károly hozzátette: az, hogy ehhez mennyi hitelre lesz szükség a Sziget nyereségétől is függ, de már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az OTP Bankkal. A vételár teljesítésének határideje augusztus 31.