2016. augusztus 02.

Pótfelvételi kampány a Metropolitan Egyetemen

A hallgatók több mint két tucat rövid videó üzenetben mondják el, hogy szerintük miért érdemes a METU-t választani.

A Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói által indított „Életrevalók” kampány célja, hogy elérjék azokat a diákokat, akik nem nyertek felvételt az ún. normál felvételi eljárásban megjelölt helyekre. Bemutatni, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói valóban életrevalók és a munkaerőpiacon hasznosítható tudást kapnak.

A rövid videó üzenetekben az egyetem különböző képzésein tanuló diákok emelnek ki egy-egy gondolatot arról, hogy szerintük miért jó METU-s diáknak lenni, illetve mit tanácsolnak a most felvételizőknek. Van, akinek az önmegvalósítás lehetősége a legfontosabb, van, aki arról beszél, hogy mindig talál valakit, ha segítségre van szüksége, van, aki egyszerűen csak biztatja a pótfelvételizőket és van, aki a különböző kultúrákkal való találkozás lehetőségéről beszélt.

A kampányanyagokat az egyetem hallgatói készítették, beleértve a kreatív koncepció megalkotását, a tervezést és a megvalósítást. A METU különböző képzésein tanuló diákok valódi ügynökségi segítséggel „diákügynökséget” alapítottak. A kommunikáció és médiatudomány, kereskedelem és marketing, televíziós műsorkészítő, elektronikus ábrázolás, mozgóképkultúra és médiaismeret szakos hallgatók egy éles projekten dolgozva ismerhették meg az ügynökségi működés gyakorlatát.

A diákok szabad kezet kaptak a munka során. A projekt elején két alkalommal találkoztak a munkájukat segítő ügynökséggel, ahol a brief értelmezését követően meghatározták, hogy kinek mi a szerepe a kampányban. Ezt követően jöttek az ötletek, amiket rangsoroltak és megszülettek az első grafikai vázlatok is.

A digitális kampány központi elemét adó videó üzenetek mellett eDM kampány, AdWords és egyéb online hirdetések, Facebook, YouTube, Instagram és Snapchat kommunikáció jelennek meg a kampányban.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.